Přísná komise ocejchuje adepty v oboru gastronomie

Přísná komise ocejchuje adepty v oboru gastronomie
ilustrační foto

Před odbornou komisi předstoupí ve čtvrtek 7. června adepti v oboru číšník-servírka ze Středního odborného učiliště obchodního v Prostějově, aby složili závěrečnou zkoušku a ukázali, jak zvládli své tříleté studium. Zakončení studia je již tradičně veřejnou akcí v rámci programu Gastroden v Národním domě. 

Žáci si vylosovali téma a zadání své závěrečné zkoušky, podle toho si pak připravují suroviny,   písemnou dokumentaci a prostírání. Právě praktická zkouška v rámci akce Gastroden je jedním z vrcholů zkoušky z dospělosti. Témata praktické zkoušky jsou originální a rafinovaná jako například úprava masa u stolu hosta, vykošťování a servis pstruha, úprava a servis ovoce, dekantování a servis červeného vína a mnohé další zajímavé ukázky gastronomie a sommelierství. Každý žák pak podle své fantazie připraví stolování, což je pro veřejnost inspirací a nevšedním zážitkem. Laik žasne nad špičkovou gastronomií a kulturou stolování, škoda, že se nabyté dovednosti u většiny absolventů rozplynou v praxi. Akce se koná od 9.00 do 16.00 hodin.

(jap)  

Čtvrtek, Červen 7, 2012 - 09:00

Poslat nový komentář