Ikona prostějovské žurnalistiky bude psát pro vás

Olga Katolická
Olga Katolická

Na stránkách Prostějovských Novinek se budete setkávat s články Olgy Katolické. Novinářská legenda Prostějovska pro vás bude přinášet glosy, komentáře, zamyšlení i články na aktuální témata.

Zažila a spoluvytvářela éru nejúspěšnějších let Prostějovského týdne, kdy se každou středu prodávalo na pětadvacet tisíc výtisků. S těmito novinami byl spojen vrchol její kariéry. Novinařinu Olga Katolická poprvé zkusila v OP Prostějov, kam nastoupila nejprve jako sekretářka ředitele závodu 11, posléze jako pracovnice propagačního oddělení na úseku závodního rozhlasu a závodních novin. V roce 1976 přešla do Městského kulturního střediska jako redaktorka rozhlasu po drátě. Potom se stala vedoucí obchodní politiky v OD Prior.

K novinařině se vrátila v roce 1991, kdy přišla do redakce zmiňovaného Prostějovského týdne. Tady na pozicích redaktor, editor a následně šéfredaktor pracovala až do konce roku 2006. Na její články s redakční značkou -ok- se čtenáři doslova těšili. Po překonání vážné nemoci je Olga Katolická od začátku roku 2008 v důchodu.

(red)

Poslat nový komentář