Markéta Záleská zve k návštěvě Nýznerovských vodopádů

Objevte Javornicko
Objevte Javornicko

Vodopády patří mezi nejpřitažlivější přírodní památky. I Olomoucký kraj svoje takové má. Leží u obce Nýznerov v Rychlebských horách na Javornicku.

„Nýznerovské vodopády, někdy též zvané vodopády Stříbrného potoka, představuje soustava kaskád a peřejí v romantické soutěsce nad ústím Bučínského potoka. Měří 100 metrů a překonávají výšku 14 metrů, přičemž nejvyšší stupně mají až tři metry,“ uvádí další z pamětihodností Olomouckého kraje Markéta Záleská, ředitelka Muzea Olomoucké pevnosti a dlouholetá průvodkyně, která regionální zajímavosti prezentuje v dnešních dnech prostřednictvím kampaně „Nejezděte jinam“ ve městech Olomouckého kraje.

Nýznerovské vodopády, které jsou díky vysokému průtoku neobyčejně působivým přírodním úkazem se mohou pyšnit označením Chráněný přírodní výtvor Vodopády Stříbrného potoka. „Nejlépe se k Nýznerovských vodopádům dostanete po lesní silničce z Nýznerova, která je přístupná jen pro pěší, k hornímu stupni pak vedou schody,“ zve k návštěvě jednoho z nejkrásnějších přírodních úkazů v kraji Markéta Záleská a s úsměvem dodává: „Abyste viděli krásné vodopády, nemusíte jezdit jinam. Stačí zůstat doma, v Olomouckém kraji.“

Kampaň „Nejezděte jinam“ v těchto dnech ve větších městech Olomouckého kraje vyzývá občany regionu, aby svoji pozornost při plánování dovolené zaměřili i na památky a zajímavosti, které mají takříkajíc za rohem. Celkem dvanáct mutací reklamy s tváří ředitelky Muzea Olomoucké pevnosti Markéty Záleské zve turisty na návštěvy pamětihodností na Zlatohorsku, Javornicku, Jesenicku, Šumpersku, Hanušovicku, Uničovsku, Olomoucku, Litovelsku, Prostějovsku, Přerovsku, Lipensku a Hranicku.

Poslat nový komentář