Zemřela Jarmila Pospíšilová

Zemřela Jarmila Pospíšilová
ilustrační foto

Jsou rána veselá i smutná. To dnešní bude patřit k nejsmutnějším. Odešla moje dlouholetá kamarádka a kolegyně, redaktorka Prostějovských novinek, Jarmila Pospíšilová.

Poznala jsem ji před mnoha lety, to jsme byly obě mladé a svobodné holky a společně jsme po večerech studovaly ekonomku. Pak se naše cesty na dlouhá léta rozdělily a když odpověděla na inzerát, v němž jsme hledali posilu do redakce Prostějovského deníku, stala se mou kolegyní. Do novinářského světa velmi rychle zapadla, ale pro mě zůstane především rovným a spravedlivým kamarádem.

Jak krutý je někdy život... Když jsem s ní před rokem po první operaci seděIa na zahrádce, byla plná elánu a optimismu. Jenže zlá nemoc dokázala zlomit její odhodlání a sebrala jí sílu s ní bojovat. I když jsme všichni kolem věděli, že je těžce nemocná, přece nás zpráva o její smrti zaskočila. Člověk s tím nejhorším tak nějak nepočítá.

Už nikdy neuslyším její – čáááu. Nepřinese mi uschlé hortenzie ani hrst kaštanů. Nikdy nenapíše ani slovo. Bude mi chybět. Bude chybět i na těchto stránkách.

Olga Katolická

Komentáře

Děkuji zase vám. Olga Katolická

Paní Katolická! Moc děkuji za krásná slova o Jarmile. Před pár dny jsem ji byla navštívit a odmítala jsem si jenom na chvilku připustit, že by to mohlo být naposledy. Jako vždy se živě zajímala o to jak žiji, o sobě a své nemoci téměř nemluvila. Laskavá, usměvavá a s báječným smyslem pro humor. Jako dítě školou povinné jsem jí tajně záviděla. Její slohová cvičení byla vždy úchvatná, měla obdiv nás všech spolužáků i paní učitelky Bajgarové. Když se dala na novinářskou dráhu, byla jsem nadšená a hrdá na to, že je to moje spolužačka a kamarádka. Do posledních dní jsem hledala a hltala její články na "pvnovinkách". Píše! Hurá!!! To snad nebude moc zle...??!!! Máte pravdu. Bude chybět těmto stránkám a také nám spolužákům a milovaným Kohoutečkům. Ještě jednou díky...Marketa Bučková

Taky nám všem bude moc chybět. Upřímnou soustrast celé rodině přejí Rubešovi a Lošťákovi

Poslat nový komentář