Co týden dal (22. - 28. 10.)

Co týden dal (22. - 28. 10.)
ilustrační foto

Na počátku tohoto týdne jsem se dozvěděla, že Martina Sáblíková nebude mít nový stadion. Před nějakou dobou, poté, co sbírala jednu medaili za druhou, ve zřejmé euforii rozjel starosta její rodné obce megalomanský projekt na výstavbu nového stadionu. Aby prý rychlobruslařská hvězda nemusela trénovat na rybníku. Jenže – ouha! Investora se nepodařilo najít, a tak obci zůstala hora dluhů. Martina bude i nadále trénovat v zahraničí a celý případ skončí u soudu. A víte, že mě to ani moc nepřekvapilo?

Dostala jsem dopis od hrabětete. Tedy od Karla Schwarzenberga. Nepatří k mým prezidentským kandidátům. Jednak mu skoro vůbec nerozumím (pokud něco říká) a kromě toho, když ho v televizi vidím, většinou dřímá. Nicméně musím přiznat, že ten dopis se mu povedl, hezky se četl. I s tím závěrem, že se pisatel hlásí do služby. V duchu jsem mu připsala bod k dobru, jenže pak jsem si uvědomila, že jej pan hrabě asi vůbec nepsal. Na to má přece lidi.

V Česku platíme za benzín a naftu víc, než ve většině sousedních zemí. Třeba Natural 95 je dražší jen v Německu, kde zase mají zacela jiné příjmy. Na druhou stranu jsme národ velkorysých voličů a i když hledáme, jak ušetřit nějakých pár set milionů ze zadlužené státní kasy, odcházející senátoři dostanou klidně i přes čtvrt milionu korun jako odchodné.

Přišla zima. Asi si neuvědomila, že jsou teprve Dušičky. Sníh nepočkal na svatého Martina a klidně si u nás na Moravě napadl už v noci na neděli. Samozřejmě zaskočil jak řidiče, tak i silničáře...

Olga Katolická

Poslat nový komentář