Asi budu bez řidičského průkazu

Asi budu bez řidičského průkazu
ilustrační foto

Je o mně všeobecně známé, že jsem patriot. Myslím si, že to lidi u nás na radnici dělají dobře, a to, že naše město skvěle vypadá, je především jejich zásluha. Až do dnešního dne jsem tvrdila, že i jednotlivé odbory úřadu fungují skvěle a úředníci pracují tak, aby co nejvíc občanům vycházeli vstříc.

Například systém evidence obyvatel a občanských průkazů ve Školní ulici pokládám za výborný. Kdykoli jsem v minulosti měla něco k vyřizování na odboru dopravy, třeba i odhlášení auta, nemohla jsem si stěžovat. Protože mě před časem právě u občanských průkazů děvčata upozornila, že mi v prosinci končí platnost řidičského průkazu, zastavila jsem se dnes poprvé v novém sídle odboru, v Demelově ulici.

Umístění a samotnou organizaci zde pokládám za velmi nešťastnou a v porovnání se systémem ve Vrahovické ulici za obrovský krok zpátky. První studená sprcha přišla při pohledu na samotný plechový vchod vedle garáží, docela jsem měla problém věřit, že „to je fakt tady“. Nicméně jsem tou „garáží“ prošla ke dveřím odboru. Metr a půl proti nim okénko s odkládacím pultíkem, úřednice, na skle nápis, podle nějž jsem usoudila, že tam dostanu formulář. U okénka paní, která odhlašovala auto, přede mnou ještě další dva lidé. Když ta u okénka požádala o nový fomulář, protože ten první pokazila, osmělila jsem se, předběhla ty dva přede mnou a požádala o formulář žádosti o řidičský průkaz. „Vyplňte si to tady,“ děla úřednice. Ti dva, co byli přede mnou, začali brblat, tudíž jsem tuto možnost odmítla a znovu požadovala formulář, že jej vyplním doma, kromě toho jsem s sebou neměla ani fotku. „Já vám říkám, že v 90 procentech jsou doma vyplněné formuláře vyplněné špatně,“ děla úřednice nekompromisním tónem a přiměla mě k tomu, že jsem jí sdělila, ať si tedy formulář nechá a odešla jsem.

Ta úřednice měla nesporně pravdu v tom, že lidi ve vyplňování úředních dokladů dělají chyby. Já osobně si při pohledu na jakýkoli formulář připadám jako naprostý pitomec a obávám se, že bez chyby napíšu jméno a datum narození. Potud snahu o vyplnění žádosti o řidičský průkaz přímo na úřadě chápu, i když bych ráda, aby mi byla ponechána volba. Co však nechápu, jak by v prostoru chodbičky, úzké asi metr a půl, kde není jediný stolek či psací deska, mohli formulář vyplňovat třeba dva či tři žadatelé. Jediné místo pro kousek papíru je totiž u onoho zmíněného okénka. I když – ono to vypadalo skutečně tak, že se žádosti vyplňovaly a vyřizovaly po jedné. Jsem ochotna někde na úřadě čekat, až na mě přijde řada. Nikoli však v těchto podmínkách, bez možnosti si sednout a nucena sledovat, jak se někdo jiný prokousává svým formulářem.V tom případě se obávám, že zůstanu bez řidičského průkazu. Organizaci provozu odboru dopravy v Demelově ulici je podle mého názoru nedůstojná okresního, natož statutárního města.

Olga Katolická

Komentáře

Možná až tam bude zaparkovaná služební Audina,půjde formulář vyplnit na kapotě,

Poslat nový komentář