Knedlíky tety Anny

Knedlíky tety Anny
ilustrační foto

Tyto knedlíky dle starého rakouského receptu jsou jak vhodnou přílohou k pokrmům s omáčkou, tak jsou skvělé i samotné, zalité máslem a posypané strouhaným sýrem či přelité sádlem se škvarky nebo uzeným. Taktéž se dají nakrájet a zapéct s vejci. Pro vegetariány nabízím variantu s nasekanými bylinkami dle momentální inspirace.

200 g hrubé krupice

2 šálky horké vody

1 žemle

1 vejce

1 žloutek

sůl

máslo

Žemli nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na másle. V míse zalejeme krupici horkou vodou, přidáme vejce, žloutek, kostičky žemle a vše promícháme. Necháme chvíli odležet. Pak mokrýma rukama vytvarujeme kulaté knedlíky o průměru cca 5 cm a v osolené vařící vodě (nepříliš klokotající) vaříme cca 15 minut.

Autor receptu: Miroslav Macek 

Poslat nový komentář