Jarní sekaná / Albondigas de primavera

Foto: Kuchařka Kateřiny Francové, jarní sekaná
Foto: Kuchařka Kateřiny Francové, jarní sekaná
Další fotky: 
Foto: Kuchařka Kateřiny Francové, jarní sekaná
Foto: Kuchařka Kateřiny Francové, jarní sekaná

Paní zima je v polovině své vlády, tak co se třeba zkusit zahřát dalším z receptů amatéreské kuchařky Kateřiny Francové s názvem Jarní sekaná.

Doba přípravy: cca 1,5 hodiny

Počet porcí: 2-3

Suroviny: * 250 - 300 g mletého masa (vepřové a hovězí)* zelená paprika* 1 cibule* 1 lilek* 2 stroužky česneku* vejce* sůl, pepř* lžíce nasekané petrželové natě* lžíce pažitky* strouhanka* 2 lžíce mleté mouky

Příprava: Lilek oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi jej na troše oleje osmahneme, aby změkl a necháme jej vychladnout.Mleté maso smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí a paprikou, přidáme rozmačkaný česnek, pažitku a petrželovou nať. Osolíme, opepříme. Přidáme vejce a vychladlý lilek. Zahustíme strouhankou a trochou mouky. V dlaních vymodelujeme masové koule, které vložíme do pekáčku s trochou vody na dně. Pečeme na 220 stupňů cca hodinu. Během pečení otáčíme, případně podlijeme vodou. Je to jedna z nejchutnějších a nejjemnějších sekaných, které jsem kdy jedla. Vynikající jsou s bramborovou kaší.Dobrou chuť!

Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář