Fotbalisté Sigmy vařili pivo. V červnu bude zdarma pro fanoušky

Fotbalisté Sigmy vařili pivo. V červnu bude zdarma pro fanoušky
Tomáš Janotka vaří pivo v litovelském pivovaru (zdroj: www.litovel.cz)
Další fotky: 
Fotbalisté Sigmy vařili pivo. V červnu bude zdarma pro fanoušky
Fotbalisté Sigmy vařili pivo. V červnu bude zdarma pro fanoušky
Fotbalisté Sigmy vařili pivo. V červnu bude zdarma pro fanoušky

Na varnu minipivovaru Litovel nastoupila tento čtvrtek 21. března ve 14 hodin silná sestava SK Sigma Olomouc. Pod vedením trenéra Romana Pivarníka tady nejzkušenější „plejeři“  Sigmy Aleš Škerle, Michal Ordoš, Tomáš Janotka  a Pavel Dreksa uvařili pivo pro své fanoušky.

Při jeho výrobě je tentokrát „trénoval“ sládek pivovaru a jeden z fanoušků Sigmy Petr Kostelecký. Za jeho podpory a odborného vedení hráči uvařili fotbalový pivní speciál jako symbol dalších šťastných zápasů a lze tedy očekávat, že se maximální nasazení promítne do každého doušku. Po absolvování pivovarnické školy získali hráči speciální glejt, opravňující je každoročně vařit ligový zlatý mok v pivovaru Litovel.“Chceme, aby pivo vynikalo plnou chutí, vyšší hořkostí a vysokou pitelností a sytě zlatou až jantarovou barvou. S takovým se pak nejlépe připíjí na vítězství. O modrém nebo zeleném pivu určitě neuvažujeme, toho se  fanoušci obávat nemusí,“ vzkazuje Petr Kostelecký. Ti si své pivo také sami pojmenují v rámci ankety, která poběží především na facebooku od dubna do konce května.Od pátku se sigmácké pivo přemístilo z minivarny na otevřenou spilku, kde probíhá hlavní kvašení a poté poputuje na dvouměsíční dozrávání do ležáckého sklepa. 1. června bude připraveno na poslední ligový zápas Sigmy s Č. Budějovicemi na Andrově stadionu v Olomouci.  Dva hl sigmáckého speciálu se tady budou čepovat zdarma  jako poděkování  fanouškům.Vaření fotbalového piva se v Litovli stává tradicí. Loni tady speciálem připíjel se svým mužstvem na vítězství v Poháru trenér Petr Uličný. Sigma má nakročeno dobře k úspěchům i letos, ale raději to nezakřikněme...(red)

Poslat nový komentář