Knedlíky s medvědím česnekem
Česnek medvědí se nenechal odradit letošním pozdním nástupem jara a vytváří už na svých oblíbených stanovištích veliké voňavé plochy. Jeho použití v kuchyni je mnohostranné, tady máte k vyzkoušení jeden z méně známých receptů z Rakouska...
Rozpis pro 4 osoby:4 housky 2 hrsti medvědího česneku trocha petrželové natě 2 lžíce másla 1 malá cibule 2 vejce 2 žloutky 4 lžíce hladké mouky sůl, pepř Housky nakrájíme na drobné kostičky a vsypeme je do větší mísy. Cibuli nadrobno nasekáme a spolu s petrželovou natí osmahneme na másle do sklovata. Vmícháme do nakrájených housek a necháme zhruba 10 minut odpočívat. Mezitím nadrobno nasekáme medvědí česnek, rozmícháme vejce a žloutky a spolu s moukou, solí a pepřem vše důkladně vmícháme do nakrájených housek a opět necháme chvíli odpočinout. Poté vytvoříme menší knedlíky a vaříme je cca 10 minut ve slané vodě. Podáváme přelité máslem napáleným do zlatova a ozdobené pažitkou. Doporučené víno: lehký, svěží veltlín Autor receptu: Miroslav Macek
Poslat nový komentář