Banáno-čokoládová panna cotta s indiánskou mátou a chilli

Banáno-čokoládová panna cotta s indiánskou mátou a chilli
Banáno-čokoládová panna cotta s indiánskou mátou a chilli (autorka: Kateřina Francová)

Doba přípravy: cca 20 minPorce: cca 4

Suroviny:* 250 ml smetany* 250 ml mléka* banán* 1/3 čokolády na vaření* 2 želatinové pláty* 4 – 5 lístků indiánské máty (hierba buena neboli Satureja Douglasii)* 2-3 sušené papričky chilli* lžička vanilkového cukru* 2 lžíce cukru krupice* špetka soli* citronová kůra z ½ citronu* pomerančová kůra z ½ pomeranče

Příprava:Plátky želatiny vložíme do vlažné vody, aby změkly.V kastrolu rozmačkáme banán a zalijeme jej mlékem a smetanou. Přidáme citronovou a pomerančovou kúru, vanilkový a krupicový cukr a za občasného míchání přivedeme k varu. Vyjmeme citronovou a pomerančovou kúru a případné kousky banánu rozmixujeme. Ve smetaně necháme rozpustit čokoládu na vaření. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a chilli (bez semínek). Želatinu vyjmeme z vody a rozpustíme v čokoládové smetaně. Nalijeme do sklenic, nebo formiček a necháme ztuhnout v lednici. Autorka receptu: Kateřina Francová

Poslat nový komentář