Špenátové knedlíky s muškátovým oříškem, máslem a parmazánem

Špenátové knedlíky s muškátovým oříškem, máslem a parmazánem
foto: Miroslav Macek

Skvělý předkrm nebo hlavní jídlo, a to zvláště s vychlazeným mladým veltlínem…

Rozpis pro 2 osoby:

 

2 suché rohlíky

200 g špenátu

2 lžíce hladké mouky

½ dcl mléka

1 vejce

2 - 3 lžíce strouhanky

petrželová nať

muškátový oříšek

sůl

pepř

parmazán

 

Mouku a kostičky z rohlíků (cca 1 x 1 cm) promícháme. Vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, opepříme, nalejeme na kostičky s moukou, lehce promícháme a necháme kostičky nasáknout.

Špenát s petrželovou natí uvaříme v troše vody, lehce nasekáme, vymačkáme z něj vodu, osolíme, nastrouháme dle chuti muškátový oříšek a lehce vmícháme do hmoty. Dle potřeby zahustíme strouhankou.

Mokrýma rukama vytvoříme knedlíky, které vhodíme na cca 5 - 7 minut (vyplavou na hladinu) do vařící osolené vody.

Přelejeme máslem (napáleným do zlatavě hněda) a posypeme strouhaným parmazánem.

Poslat nový komentář