Špenátové knedlíky s muškátovým oříškem, máslem a parmazánem
Skvělý předkrm nebo hlavní jídlo, a to zvláště s vychlazeným mladým veltlínem…
Rozpis pro 2 osoby:
2 suché rohlíky
200 g špenátu
2 lžíce hladké mouky
½ dcl mléka
1 vejce
2 - 3 lžíce strouhanky
petrželová nať
muškátový oříšek
sůl
pepř
parmazán
Mouku a kostičky z rohlíků (cca 1 x 1 cm) promícháme. Vejce rozkvedláme v mléce, osolíme, opepříme, nalejeme na kostičky s moukou, lehce promícháme a necháme kostičky nasáknout.
Špenát s petrželovou natí uvaříme v troše vody, lehce nasekáme, vymačkáme z něj vodu, osolíme, nastrouháme dle chuti muškátový oříšek a lehce vmícháme do hmoty. Dle potřeby zahustíme strouhankou.
Mokrýma rukama vytvoříme knedlíky, které vhodíme na cca 5 - 7 minut (vyplavou na hladinu) do vařící osolené vody.
Přelejeme máslem (napáleným do zlatavě hněda) a posypeme strouhaným parmazánem.
Poslat nový komentář