Od kočárku k podnikání. Jak na to, vědí v Mateřském centru Cipísek

Od kočárku k podnikání. Jak na to, vědí v Mateřském centru Cipísek
img.aktualne.centrum.c

Mateřské centrum Cipísek připravuje vzdělávací kurz pro ženy, které by chtěly začít s podnikáním.

 

"V Prostějově proběhnou dva cykly kurzů - první od září do prosince 2013, další v následujícím roce. V úterý 28.května v 16 hodin se koná informační schůzka, na které budou k dispozici bližší údaje o projektu.“,sdělila PvNovinkám Jitka Zapletalová , vedoucí MC Cipísek a koordinátorka projektu pro Prostějov.

 

Cílem projektu je vytvoření vlastní firmy

Kurzy jsou hrazeny z prostředků EU, takže pro ženy budou zcela zdarma. Mateřské centrum Cipísek Prostějov se stalo partnerem projektu zaměřeného na podporu zahájení a rozvoje podnikání, na který se podařilo získat dotaci z Evropského sociálního fondu Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a st átního rozpočtu ČR.

Hlavním cílem projektu je umožnit ženám v Olomouckém kraji založit si vlastní podnikání, které bude udržitelné a v souladu s jejich osobním zaměřením a životními rolemi. Projekt je realizován MC Krteček Jeseník a dalšími partnery projektu.

 

Ženám je umožněn všeobecný rozhled

Projekt je určen ženám vracejícím se po rodičovské dovolené na trh práce nebo pečujícím o děti do 15 let a ženám v předdůchodovém věku. "Svým zapojením získají všechny účastnice projektu možnost inspirovat se a sdílet své nápady s ostatními podnikatelkami z Olomouckého kraje, pracovat na svém osobnostním rozvoji pod vedením kouče, odborně se připravit v prezenčních a e-learningových kurzech, konzultovat svůj vlastní podnikatelský záměr se specialistkou na podporu podnikání a v neposlední řadě se dozví, jak své podnikatelské aktivity sladit s chodem domácnosti", přiblížila záměr projektu Zapletalová.

Webové stránky projektu www.odkocarkukpodnikani.cz . Přihlášky a bližší informace získají zájemci prostřednictvím emailu: jitka.zapletalova@centrum.cz nebo na telefonním čísle 723 436 339.

 

Poslat nový komentář