Medvědí česnek ve vinném těstíčku dle Miroslava Macka
Vydáno: Pá, 05/24/2013 - 16:19
Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a tak Vám nabízím k vyzkoušení jeden velmi netradiční, ale mimořádně chutný recept. Lze jej použít jako předkrm, dezert a nebo „jen tak“, vždy je ovšem nejlepší s hodně vychlazeným lehkým bílým vínem: nám se velmi osvědčuje letošní veltlínské zelené ze Znovínu…
Rozpis pro čtyři osoby:
32 středně velkých čerstvých lístků medvědího česneku
50 g hladké mouky
1 bílek
sůl, pepř
½ lžičky medu
Vše smíchat a dolít bílým vínem, až má těstíčko vhodně řídkou konsistenci. Lístky ponořit do těstíčka, nechat lehce okapat a rychle osmahnout do světle zlatova na másle.
Servírovat s kysanou smetanou se zeleným pepřem.
Dobrou chuť!
Poslat nový komentář