Medvědí česnek ve vinném těstíčku dle Miroslava Macka

Medvědí česnek ve vinném těstíčku dle Miroslava Macka
foto Mirek Macek

 

Sezóna medvědího česneku je v plném proudu a tak Vám nabízím k vyzkoušení  jeden velmi netradiční, ale mimořádně chutný recept.  Lze jej použít jako předkrm, dezert a nebo „jen tak“, vždy je ovšem nejlepší s hodně vychlazeným lehkým bílým vínem: nám se velmi osvědčuje letošní veltlínské zelené ze Znovínu…

Rozpis pro čtyři osoby:

 

32 středně velkých čerstvých  lístků medvědího česneku

50 g hladké mouky

1 bílek

sůl, pepř

½ lžičky medu

Vše smíchat a dolít bílým vínem, až má těstíčko vhodně řídkou konsistenci. Lístky ponořit do těstíčka, nechat lehce okapat a rychle osmahnout do světle zlatova na másle.

Servírovat s kysanou smetanou se zeleným pepřem.

 

Dobrou chuť!

Poslat nový komentář