Makarony s houbovo-špenátovou omáčkou a slaninou

Makarony s houbovo-špenátovou omáčkou a slaninou
foto Katka Francová

 

Tento recept jsem vymyslela při příležitosti heldání vhodného denního menu na velikonoční zelený čtvrtek pro Llagost tapas bar (kde jsem šéfkuchařkou).

CZ: doba přípravy: cca 20 min

porce: 4

 

Suroviny:

* 1 malá cibule

* 200 g špenátu

* 30 g sušených hub

* 50 g slaniny

* 500 ml mléka

* 500 ml smetany

* 50 g másla

* 4 stroužky česneku

* sůl, pepř

* 1-2 lžíce worchestrové omáčky

* práškový zeleninový bujon

 

Příprava:

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Slaninu nakrájíme na kostičky a  přidáme k cibuli společně s nadrobno nasekaným česnekem. Necháme prančit. Poté přidáme na kousky nakrájené houby (předem vylouhované ve vodě) a špenát.

Zalijeme mlékem a smetanou a necháme vařit. Přidáme worchestrovou omáčku, sůl a pepř. Případně trochu zeleninového bujonu v prášku a rozmačkaného česneku.

Podáváme s makarony.

Dobrou chuť přeje Vaše Katka Francová!

 

Poslat nový komentář