Makarony s houbovo-špenátovou omáčkou a slaninou
Tento recept jsem vymyslela při příležitosti heldání vhodného denního menu na velikonoční zelený čtvrtek pro Llagost tapas bar (kde jsem šéfkuchařkou).
CZ: doba přípravy: cca 20 min
porce: 4
Suroviny:
* 1 malá cibule
* 200 g špenátu
* 30 g sušených hub
* 50 g slaniny
* 500 ml mléka
* 500 ml smetany
* 50 g másla
* 4 stroužky česneku
* sůl, pepř
* 1-2 lžíce worchestrové omáčky
* práškový zeleninový bujon
Příprava:
Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle. Slaninu nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli společně s nadrobno nasekaným česnekem. Necháme prančit. Poté přidáme na kousky nakrájené houby (předem vylouhované ve vodě) a špenát.
Zalijeme mlékem a smetanou a necháme vařit. Přidáme worchestrovou omáčku, sůl a pepř. Případně trochu zeleninového bujonu v prášku a rozmačkaného česneku.
Podáváme s makarony.
Dobrou chuť přeje Vaše Katka Francová!
Poslat nový komentář