Střelci se utkali v Memoriálu Františka Mansfelda

Střelci se utkali v Memoriálu Františka Mansfelda
ilustrační foto

V polovině května se konal na střelnici ve Vrahovicích 2. ročník Memoriálu plk. Františka Mansfelda, střelecké soutěže pro kluby výsadkových veteránů. Letošních 156 účastníků z Čech, Moravy a Slovenska bylo předzvěstí  velkého klání, které se potvrdilo.

Zahájení se ujal velitel 601. skupiny speciálních sil plukovník Karel Řehka, který přivítal všechny účastníky, především pak paní Mansfeldovou, a soutěžícím popřál dobré výsledky. Soutěžící přijel podpořit také primátor Prostějova Miroslav Pišťák a bývalí velitelé útvaru 8280.

„Soutěže se zúčastnil rekordní počet 156 střílejících, z toho 131 mužů a 25 žen.  Za Kluby VV soutěžilo 75 mužů a 17 žen, pozvání přijali zástupci - 601. skss, 102. pzpr, POŠ Prostějov, Svazu VZP při VÚ 8280 PV, Policie ČR, Městské policie Prostějov, magistrátu města a Záchranného hasičského sboru Prostějov," uvedl jeden z pořadatelů František Chudý.

„Střílelo se do položky z Glocku ráže 9mm. Tři střely byly nástřel, pak už se jelo na ostro. Největším problémem u této soutěže je, že střílíte z absolutně neznámé zbraně, která na vás čeká na stavu," popsala závod Eva Frýbortová z domácí ZO Areál. O tom, že zrovna ona problém neměla, svědčí skutečnost, že se s nástřelem 93 bodů umístila mezi ženami na prvním místě a celkově skončila sedmá. Celkovým vítězem se stal Milan Vašek z KVV Praha.

 

„Střeleckou soutěž, věnovanou prvnímu veliteli 22. výsadkové brigády Františku Mansfeldovi, pojímáme také jako společenskou událost. Sešlo se zde mnoho známých, kamarádů, vytvořila se příjemná atmosféra a probrala minulost. I to je důvod, proč se těšíme na příští akci," dodal František Chudý. Tou bude nepochybně Pochod po stopách "22. výsadkové brigády Prostějov", I. ročník plukovníka Františka Mansfelda, který se koná 29. června.

(rl)                                                                                                                    

 

 

Poslat nový komentář