Zelené rizoto/Risotto verde
Doba přípravy: cca 30 min
porce: 2-3
Suroviny:
* cibule
* 6 - 7 zelených chřestů
* 100 g mraženého nasekaného špenátu
* 2 hrsti hrachu
* 3 stroužky česneku
* 2 dl bílého stolního vína
* 150 g krátkozrné rýže
* 70 g nastrouhaného ementálu
* sůl
* olivový olej
Příprava:
Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na drobno. Chřest nakrájíme na centimentrové kousky (dřevnatý stonek vyhodíme). Risoto připravujeme na pánvi. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme chřest. Jakmile začne cibule zlátnout a chřest trochu změkne, přidáme rozmražený špenát a hrách. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Přidáme rýži a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dva a půl dílu vody). Osolíme a za občasného míchání vaříme ta dlouho, než je rýže hotová. Nakonec přimícháme naastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.
Dobrou chuť přeje Katka Francová!
Poslat nový komentář