Zelené rizoto/Risotto verde

Zelené rizoto/Risotto verde
ilustrační foto

 

Doba přípravy: cca 30 min

 

porce: 2-3

Suroviny:

* cibule

* 6 - 7 zelených chřestů

* 100 g mraženého nasekaného špenátu

* 2 hrsti hrachu

* 3 stroužky česneku

* 2 dl bílého stolního vína

* 150 g krátkozrné rýže

* 70 g nastrouhaného ementálu

* sůl

* olivový olej

 

Příprava:

Cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek nasekáme na drobno. Chřest nakrájíme na centimentrové kousky (dřevnatý stonek vyhodíme). Risoto připravujeme na pánvi. Na olivovém oleji orestujeme cibuli s česnekem a přidáme chřest. Jakmile začne cibule zlátnout a chřest trochu změkne, přidáme rozmražený špenát a hrách. Zalijeme vínem a chvíli dusíme. Přidáme rýži a zalijeme vodou (na jeden díl rýže dva a půl dílu vody). Osolíme a za občasného míchání vaříme ta dlouho, než je rýže hotová. Nakonec přimícháme naastrouhaný sýr a podle chuti dosolíme.

 

Dobrou chuť přeje Katka Francová!

 

Poslat nový komentář