Nablýskaná karoserie a nádherné šaty patří k sobě!

Nablýskaná karoserie a nádherné šaty patří k sobě!
ilustrační foto rl
Další fotky: 
Nablýskaná karoserie a nádherné šaty patří k sobě!

Majitelé Muzea Praga v Dobrochově, Marie a Hubert Grmelovi, se na veteránské akce vydávají reprezentovat zejména nejrůznější typy vozů značky Praga. Protože ale v současné době je většina exponátů zapůjčena do Veteran Areny Olomouc, můžeme stylový pár vidět v jiném skvostu, americkém Buicku Eight Speciál.

Osmiválcový černý elegán s motorem o obsahu 3,8 litru je dalším splněným snem sběratele. „V naší rodině vždycky byly silné vozy. Já se do tohoto zamiloval u filmů s detektivem Philem Marlowem,“ usmívá se při pohledu na nablýskanou karoserii pyšný majitel. Po dlouhém pátrání se mu v roce 2008 podařilo objevit vůz kanadského majitele, který skončil na Slovensku. Dlouhotrvající jednání o odkupu nakonec skončila dobře a buick putoval do Dobrochova. Do dnešních dnů se zachovaly pouze tři kusy v originálním provedení, přimž ten dobrochovský je podle znaleckého posudku vypracovaného firmou „ANTIQUE & CLASSIC AUTO APPRAISAL" v Ontariu nejpůvodnější a nejlépe zrenovovaný.

Stylově oblečeného Huberta Grmelu a jeho ženu v dobových šatech s překrásným slunečníkem můžete potkat na veteránských akcích téměř po celý rok. „Ke každému vozu, se kterým na setkání jezdíme, mám jiné šaty a jiný, vlastnoručně vyrobený slunečník,“ pochlubila se dáma, která si podobné akce velmi užívá. „Vzhledem k tomu, že reprezentujeme od jara do podzimu skoro každý víkend, nemusím vařit, a to mě velmi těší,“ smála se Marie Grmelová.

(rl)

Poslat nový komentář