Studentky se starají o prázdninové oživení Prostějova

Studentky se starají o prázdninové oživení Prostějova
ilustrační foto
Další fotky: 
Studentky se starají o prázdninové oživení Prostějova

 

Studentky druhého ročníku vzdělávacího programu marketing turismu ze SOŠ podnikání a obchodu si na prázdninové víkendy připravily pro zájemce prohlídkové trasy po historickém centru města Prostějova a v kostele Povýšení sv. Kříže. Podklady pro výklad prohlídek jsou historicky ověřeny.

 

Škola navázala spolupráci s magistrátem města Prostějova v oblasti oživení turismu v Prostějově. Na tyto letní prázdniny je přichystáno celkem dvaasedmdesát bezplatných prohlídek, které se budou konat vždy v sobotu a neděli ve dvou termínech. První je od 14.00 a druhý od 15.30 hodin, a to jak prohlídky centra, tak i kostela. Studentky tímto zajímavým způsobem seznamují obyvatele i návštěvníky s historií města.

„Trasa prohlídky začíná u sochy T. G. Masaryka, kde se kromě informací o nové radnici mohou zájemci dozvědět i o historii Prostějova. Trasa dále pokračuje na Žižkovo náměstí, zpět na náměstí T. G. Masaryka, kde se upozorní na nejrůznější domovní znamení nebo původní účel jednotlivých domů, včetně historie muzea. Nevynechá se ani Pernštýnské náměstí či prostějovský zámek a nakonec prohlídka končí u hradeb. Zájemci se také dozví o historii Židů a židovského ghetta v Prostějově, o majitelích panství nebo o významných osobnostech, které odsud pocházejí, jako například Jiří Wolker, Edward Valenta, Otto Wichterle nebo Ladislav Županič,“ uvádí provázející studentka Michaela Vavřínová.

Prohlídka kostela Povýšení sv. Kříže začíná před kostelem a účastníci se při ní seznámí s exteriérem, hlavní lodí, zákristií a kaplí Nejsvětější trojice.

(Barbora Valoušková, studentka SOŠ podnikání a obchodu)

 

Poslat nový komentář