Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku

Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku
ilustrační foto
Další fotky: 
Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku
Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku
Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku
Tipy na víkend – koncerty, gotický Sovinec a koně na Běláku

Uvažujete, kam zamířit o víkendu? Možná vám přijde vhod naše nabídka. V sobotu 3. srpna se mohou milovníci hudby těšit hned na dvě lahůdky. Příznivci blues zamíří do Přerova na dvoudenní festival Blues nad Bečvou. Do Velké Bystřice se zase sjedou milovníci rocku na třetí Hanácké Woodstock. Zatímco v Přerově se mohou těšit na legendární Joyce Hurley, v Bystřici to rozjedou Plastici i Visací zámek.

V Přerově se na prvním ročníku festivalu mimo domácích objeví i zahraniční kapely. „Přijedou Dave Herrero&the Hero Brothers Band z USA nebo rodačka z Detroitu Joyce Hurley, dorazí slovenští Bluesweiser a polská kapela Workshop Combo BnB." upozornil dramaturg festivalu Pavel Ondrůj s tím, že první koncerty začnou už v pátek odpoledne.

„Bystřické letní rockové nářez Hanácké Woodstock“ začne v sobotu 3. srpna ve 13 hodin v amfiteátru v Zámeckém parku. „Vystoupí skupiny Ready Kirken, U2 Stay, Again, Electric Lady/ Led Zeppelin tribute (SK), Sherwedd, Side effect a další. Program vyvrcholí krátce před šestou koncertem legendárních Plastic People of the Universe a o tři hodiny později vystoupením hvězdy českého punku, kapelou Visací zámek," uvedla Martina Žbánková z Velkobystřické kulturní společnosti, která festival pořádá.

Hrad Sovinec bude o víkendu poslouchat císaře

Gotická akce nazvaná Na příkaz císaře se bude o víkendu 3. a 4. srpna konat ve zdech hradu Sovince. Dvoudenní program nabídne mimo unikátních rytířských soubojů také pohled na život a etiketu na středověkých hradech a jedinečnou ohňovou show.

„Návštěvníci se mohou mimo jiné těšit na vystoupení brněnské skupiny historického šermu LUCIUS, Kejklířské a divadelní společnosti Komedianti na káře, ocení také vystoupení šermířských skupin Berendal a Sebranka. Středověkou hudbu a dvorské tance představí vokálně instrumentální soubor Calata, ohňovou show vykouzlí skupina Tartas," přidala pozvání kastelánka hradu Kateřina Jarmarová.

Připraven bude i dělostřelecký polní tábor s ukázkou zapomenutých řemesel či večerní středověká tancovačka. Jedinečnou podívanou bude bezesporu i sobotní podvečerní bitva o hrad.

Akci připravilo Muzeum Bruntál ve spolupráci se sdružením Špinavci.

Koňští atleti si to rozdají na Běleckém Mlýně

Zámeček na Běleckém Mlýně se v sobotu 3. srpna stane centrem koňské atletiky. Historicky první parkurové závody pořádané místním Jezdeckým klubem Waldhof budou sice v kategorii hobby, ale spadají pod Českou jezdeckou federaci. V pěti soutěžích budou koně překonávat i více než metrové překážky nejrůznější obtížnosti.

„První soutěž startuje v 10 hodin dopoledne, skákat se bude na zbrusu nových parkurových překážkách," přidal pozvání manažer Běleckého Mlýna Zbyněk Škrabal s tím, že parkurové závody prakticky navazují na populární Jezdecký den, který se v areálu již několik let koná.

Jezdecký areál je na Běleckém Mlýně v lokalitě Zámeček, kde jsou rovněž stáje, ve kterých je ustájena dvacítka koní, převážně plemen český teplokrevník a anglický plnokrevník. Areál návštěvníkům nabízí výuku jízdy na koni, výlety do přírody, výcvik v parkúru na venkovní jízdárně, či ustájení koní. Přímo před Běleckým Mlýnem začíná síť hipostezek, které vedou za turistickými zajímavostmi v okolí a které jsou vybaveny orientačním značením, odpočívadly a informačně naučnými tabulemi.

(red)

 

 

 

Poslat nový komentář