Soutěžte s PvNovinkami o vstupenky na Putování Adventem

Soutěžte s PvNovinkami o vstupenky na Putování Adventem
ilustrační foto

 

Putování Adventem vzniklo na plumlovském zámku minulý rok o hlavních prázdninách. S nápadem obnovit akci, která se kdysi na zámku konala, přišly dvě průvodkyně a společně s dalšími průvodci a nadšenci se ji rozhodli znovu uskutečnit. Putování Adventem má návštěvníky seznámit s tradicemi a pověrami pro typicky české Vánoce. V letošním roce se uskuteční 13. až 15. prosince.

„Autorky scénáře na první kroky přivedla kniha paní Dagmar Šottnerové „Lidové tradice- původ lidových tradic, zvyky, pověry, pranostiky, říkadla.“ Nechaly se rovněž inspirovat knihou „Zima“ z řady Český rok v pohádkách, písních, hrách a tancích a na řadu přišel také internet,“ říká organizátor Jiří Trunda. Chtěly také najít něco neobvyklého a tak zrekonstruovaly příběhy světců - svatého Martina a svaté Barbory a Lucie. Jejich svátky se v této době slaví a lidé už ani neví, proč...

Prohlídky zámku jsou netradiční, návštěvníci se mohou těšit na zpracování Erbenovy balady „ Štědrý večer“ a na nádvoří budou ukázky tradičních rukodělných technik. „Chceme lidem připomenout, že Vánoce jsou svátky klidu a míru. Chceme, aby se při návštěvě zámku uvolnili, na chvíli zapomněli na své starosti, odpočinuli si od předvánočního shonu, zazpívali si koledy a nasáli kouzelnou atmosféru Adventu,“ přidal pozvání Jiří Trunda s tím, že letos se Putování Adventem bude konat podruhé a pokud bude žádané, autorky chtějí příběhy obměnit.

Putování Adventem se bude konat v pátek 13.12. v době od 18 do 21 hodin, 14. a 15.12. pak od 16 do 21 hodin.

Pokud se chcete na zajímavou akci podívat zadarmo, zašlete do 1. prosince na adresu redakce odpověď na otázku, po kolikáté se Putování Adventem na plumlovském zámku koná. Na dva vylosované výherce čeká rodinné vstupné. (red)

Poslat nový komentář