Glosa: Ztratila se 15letá Prostějovanka

Glosa: Ztratila se 15letá Prostějovanka
ilustrační foto

 

Zprávy o pátrání po ztracených osobách vždycky zveřejňujeme. Člověk nikdy neví, kdo a jak může pomoci. A jestliže se ztratí dítě či patnáctiletá holčina, platí to dvojnásob. Nemluvě o tom, že tyto zprávy jsou vždy velmi čtené a sdílené.

S našimi čtenáři na Facebooku poměrně často diskutujeme, snažíme se odpovídat na jejich názory, některé jejich reakce dál použijeme ve své práci. Přiznám se ale, že málokdy „sjedu“ až úplně dolů pod článek na diskusní příspěvky. Náhodou jsem to udělala dnes pod článkem o ztracené patnáctileté dívce, a řeknu vám, že mi z toho čtení bylo smutno...

Zažila jsem asi před sedmi lety, když jsem ještě pracovala v novinách, že mému kamarádovi utekla z domu dcera jeho partnerky. Tehdy jsme na titulní stranu novin ještě po uzávěrce dávali fotku děvčete s výzvou, aby se vrátila. Viděla jsem, co tehdy celá rodina prožívala, co je to stálo strachu a nervů. Holka si tehdy udělala výlet do Itálie a po zadržení tamní policií kamarád s partnerkou sedli v noci do auta a jeli pro ni. Šťastni, že je v pořádku.

Dovedu si představit, co prožívá rodina této dívky... Proto nemohu pochopit tak strašně negativní reakce pod článkem. Co má místo srdce člověk, který pod pátrání po nezvěstné holce napíše, že měla deprese kvůli uhrům! Nebo že byla feťačka a dávala cikánům!!! I kdyby to byla nakrásně pravda, jak může být někdo tak krutý a bezcitný!!! To má tak narušené myšlení, že si nedokáže představit, co prožívá rodina a nejbližší onoho děvčete?

Kdo je bez viny, ať hodí kamenem. Ale tím, který má místo svého srdce...

(ok)

 

Komentáře

"Dovedu si představit, co prožívá rodina této dívky... " a já si dovedu představit za co utrácí peníze (kapesné) od rodičů.... kdo je bez vinny ať hodí kamenem !!!

Poslat nový komentář