Jak na turisty? Najměme Roberta Langdona!

Jak na turisty? Najměme Roberta Langdona!
ilustrační foto internet

 

Jako milovnice historie čtu ráda knížky, které kromě dobrodružného příběhu obsahují také fakta z historie a popis významných historických staveb. Při čtení zatím poslední knihy Dana Browna jsem si takto virtuálně prošla Benátky a Istanbul a hned jsem zahořela touhou si všechna popisovaná místa prohlédnout na vlastní oči.

Je naprosto zřejmé, že příběhy podobné těm Brownovým musí zvyšovat návštěvnost popisovaných míst. Sama se musím přiznat, že jsem v Římě jeden den zasvětila putování po čtyřech místech, kde se odehrávají hlavní zápletky Brownovy knihy Andělé a démoni. Napadlo mě v té souvislosti, že by dobrým nápadem, jak zvýšit počet turistů, bylo objednat si u Dana Browna "návštěvu" Roberta Langdona v našem hanáckém městě.

Myslíte si, že u nás není dost tajemna, aby k nám "legendární" odborník na symboly zamířil? Potom si zajděte do Smetanových sadů a podívejte se na obelisk, na kterém je zobrazen Uroboros - starý symbol hada či draka požírajícího si vlastní ocas. Je to znamení spojené například s alchymií. A proč tam je? To by mohl konečně zjistit Robert Langdon osobně! (mafr) 

Poslat nový komentář