Přijďte si poslechnout povídání o ženách v kosmu

Přijďte si poslechnout povídání o ženách v kosmu
ilustrační foto
Další fotky: 
Přijďte si poslechnout povídání o ženách v kosmu

U příležitosti výročí padesáti let od startu první kosmonautky Valentiny Těreškovové (Vostok 6, start 16. 6. 1963) se v Lidové hvězdárně uskuteční 5. prosince v 18 hodin přednáška „Ženy v kosmu“.

Přednášející Milan Halousek (*1961) je pracovníkem České kosmické kanceláře, kde vede odbor Vzdělávání. V rámci svých pracovních povinností zajišťuje spolupráci s Evropskou kosmickou agenturou ESA v oblasti vzdělávacích a popularizačních aktivit, organizuje studentské programy a účast českých studentů na národních i zahraničních kurzech a projektech. Je členem poradního výboru ESA pro vzdělávání (ESA Advisory Committee on Education). Je také předsedou Astronautické sekce České astronomické společnosti, zakládajícím členem Kosmo Klubu, členem Astronomické společnosti Pardubice a předsedou sdružení Kosmos-news.

„V roce 2011 byl jedním z organizátorů projektu „Do kosmu s Krtkem“, při kterém americký astronaut Andrew Feustel vzal s sebou do vesmíru figurku Krtečka a potom ji dovezl do České republiky,“ upozornil Jiří Prudký z prostějovské hvězdárny.

Vstupné dospělí 40 Kč, děti, studenti do 26 let, senioři a invalidé 20 Kč. Vstupenky je možné předem rezervovat. (red)

 

Poslat nový komentář