Dopřejme si vánoční pohodu s Terezkou

Dopřejme si vánoční pohodu s Terezkou
ilustrační foto
Další fotky: 
Dopřejme si vánoční pohodu s Terezkou
Dopřejme si vánoční pohodu s Terezkou
Dopřejme si vánoční pohodu s Terezkou

Zbývá posledních pár dní do Vánoc a přípravy pomalu vrcholí. Cukroví je určitě už napečené, všechno nakoupené a zbývá jen těšení se. Pokud byste ale přece jen chtěli na svém vánočním stole něco originální, pusťte se do těchto malých krásných cupcaků, které vám provoní celý dům a náramně si na nich pochutnáte.

 

Taky bych vám všem ráda popřála krásné prožití svátků a nový rok plný rovnováhy a harmonie. :)

na 18 cupcaků - doba přípravy: 20 minut - doba pečení: 20 minut

těsto

75 g másla, 270 ml kefíru (3,5%), 1 lžička skořice, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1/3 lžičky kardamonu, 1/3 lžičky mletého hřebíčku, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody, 1 lžička prášku do pečiva, 150 g cukru, 1 vejce, 300g hladké mouky

krém

300 g Philadelphia sýru, 150 g změklého másla, 200 g moučkového cukru, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 vanilkový lusk (nemusí být), zelené potravinové barvivo

postup

1. Troubu předehřejte na 175 C. Na mírném ohni rozpusťte máslo. Mezitím si v míse rozmíchejte kefír s cukrem a kořením. Přidejte vejce. Potom postupně prosátou mouku s práškem do pečiva a jedlou sodou. Nakonec vmíchejte máslo, dokud se všechny ingredience nespojí dohromady.

2. Papírové košíčky naplňte asi do poloviny a dejte do trouby na cca 20 minut.

3. Mezitím si můžete připravit krém. Rozmixujte dohladka máslo. Postupně přidávejte prosátý cukr a sýr (asi na třikrát) a přidejte vanilkový extrakt (připadně i lusk, ta semínka v tom krému vypadají hezky :)) a mixujte dokud se všechny ingredience nespojí dohromady. Dejte do lednice.

4. Když cupcaky pořádně vychladnou, můžete je začít zdobit. Já jsem použila nějakou bezejmenou špičku, která vypadá asi jako tato. Jak na stromečky se můžete podívat na fotkách :). Můžete je pak ještě dozdobit cukrářskými kuličkami apod., vypadá to potom jako vánoční ozdoby. :)

Vaše Tereza Sehnalová

 

Poslat nový komentář