Bytem se stále ozývá Hoří, nasaďte si helmy!

Bytem se stále ozývá Hoří, nasaďte si helmy!
ilustrační foto archiv Milada Sokolová

 

Štědrý den je za námi a my jsme byli zvědavi, co dostali pod stromeček zajímavé osobnosti města. Oslovili jsme jich několik, napříč politickým spektrem i činností, kterou vykonávají.

"Jelikož jsem jedináček, beru jako největší dar to, že mám rodinu, se kterou mohu Vánoce trávit. Krásné dárky jsem ovšem dostala od dětí, například duhovou perličku na bílé niti", svěřila se Prostějovským novinkám jako první náměstkyně primátora Alena Rašková.

"Všechny dárky byly vybírány a darovány s láskou. Ten, na který se těším nejvíce, si "vyberu" až po svátcích. Odjedeme s manželem téměř na týden do Jeseníků a budeme si užívat pohostinnosti rekreačního zařízení a pohybu na čerstvém vzduchu. V létě jsem si nemohla dopřát delší dovolenou a tak si teď téměř 14 denního volna opravdu užívám", přiblížila radní Milada Galářová.

Bob Pacholík, významný prostějovský fotograf, byl velmi stručný: "Radost mi udělalo zvýšení důchodu o průměrných 45 korun českých od nového roku", uvedl.

"Velkou radost mi udělalo malované přání od dcery - pro celou rodinu, které napsala psacím písmem a napsala nám, že nás má všechny ráda. A také mě potěšila poukázka na výuku hry na klavír, i když už jsem na to starý, třeba se alespoň trochu hrát naučím", uvedl s úsměvem Tomáš Blumenstein, zastupitel města a předseda Mensy.

Radní Milada Sokolová nám zaslala fotografii s vyjádřením: "Nejmladší syn miluje hasiče, dostal tedy vybavení včetně helmy, stříkačky na záda, baterky i lega, ze kterého staví hořící dům. Celým bytem se ozývá volání mého manžela Hoří, nasaďte si helmy, které doprovází hvizd syna na hasičskou píšťalku. Je tu skutečně veselo". 

Předseda místního sdružení ODS a trenér gymnastů Miloslav Musil byl ještě stručnější než Bob Pacholík. "Co mi udělalo největší radost? Papuče!"

Na závěr jsme oslovili Evu Suchánkovou, předsedkyni spolku Historia a Kloboukového klubu. "Největším potěšením bylo, že se moje rodina poprvé celá sešla na Půlnoční".

A co vy? Jaké jste dostali dárky? Jste spokojeni? (red)

Poslat nový komentář