Po svátcích si s Terezkou dáme něco lehčího

Po svátcích si s Terezkou dáme něco lehčího
ilustrační foto
Další fotky: 
Po svátcích si s Terezkou dáme něco lehčího

A tak už tu máme Nový rok. Doufám, že jste si užili svátky přesně podle vašich představ. Předpokládám, alespoň u nás to tak bylo, že většina z vás (nás) hodovala, co to šlo a tak teď najíždíte (najíždíme) na zdravější a odlehčenější stravu. Pokud tomu tak skutečně je, tak tady mám pro vás jeden recept pro inspiraci. Přeji vám všem krásnou neděli! :)

Na zhruba 4 porce potřebujeme:

400g tagliatelle (ale můžete použít i jiné těstoviny), 400g losos, může být i mražený, ale měly by to být filety (případně se dá použít kvalitní konzerva tuňáka, resp. Dvě), 6 menších žampionů, 1/2 cibule, 60g sušených rajčat + 2 - 3 lžíce oleje, ve kterém jsou rajčata naložená, mozarella, cherry rajčátka, pepř, sojová omáčka, italské koření (sušený česnek, pikantní feferonky, sušená rajčata, petržel), bazalka

Postup1. V osolené vařící vodě nechte vařit těstoviny (8 - 10min)

2. Nakrájte lososa na kostky, které potom v misce promíchejte se sojovou omáčkou, italským kořením a kousky bazalky (pro vůni)

3. Nakrájejte cibuli a potom ji na trošce oleje (rajčatového) orestujte, mezitím si nakrájejte žampiony a po chvíli je přidejte k cibuli. Až se žampiony trošku osmaží, přidejte lososa. Restujte celé asi 5 minut. Potom přidejte sušená rajčata a česnek a restujte další asi 3 minuty.

4. Nakonec v pánvi promíchejte s těstovinami.

5. Ozdobte mozarellou, cherry rajčátky a bazalkou a pokapejte rajčatovým olejem.

Podávejte. Dobrou chuť. :)

Tereza Sehnalová

 

Poslat nový komentář