Chcete velet svým financím? Zde je pár rad

Chcete velet svým financím? Zde je pár rad
ilustrační foto

Chcete mít víc peněz? Začněte od sebe. Pár rad, které vám skutečně ušetří hezkých pár korunek.

Kupte si prasátko - Pokladničku měl v dětství asi každý. Tak se k ní zase s lehkým srdcem můžete vrátit. Nemusí to být zrovna prasátko, do kterého denně hodíte třeba peníze, které byste jinak investovali do cigaret. Na konci roku budete překvapeni, kolik jste touto cestou dokázali ušetřit.

Schovávejte mince - Na konci týdne vysypte z peněženky drobné a dejte si je stranou. Pokud vydržíte a nebudete chodit „ujídat“, časem z nich bude hezká hromádka.

Svačina z domu - Kupujete si v práci na svačinu třeba bagetu, chlebíčky nebo saláty? Zkuste si raděj doma namazat nějaký ten rohlík, či upéct štrůdl. I zde se korunky za nějaký čas projeví.

Domácí strava - Lidé, kteří si začali pravidelně připravovat obědy do práce doma, nebo jedí teplé jídlo až po návratu ze zaměstnání, mají společnou zkušenost. Ušetří v porovnání s tím, když jedí v jídelnách či restauracích.

Dokonalý přehled - Zkuste si jeden týden vést podrobné záznamy výdajů. Přijdete celkem snadno na to, za co utrácíte nejvíc a určitě objevíte skryté rezervy. Určete si priority a hledejte způsob, jak ušetřit.

Máte-li trochu peněz nazbyt, vyplatí se:

Stavební spoření - Ještě stále se vyplatí ho založit, stát ho pořád dotuje.

Životní pojištění - Myslíte nejen na rok dopředu, ale i na svůj důchod a hlavně možné úrazy.

Spořící účet - V některých bankách si ho můžete založit i bezplatně. Vkládat na něj můžete kdykoli budete mít volné finanční prostředky. V případě potřeby se k nim dostanete okamžitě. (red)

 

Komentáře

Dneska jsem si koupila prasátko. Spořící teda. Tak uvidíme, jaký bude mít na konci roku bříško )))

Poslat nový komentář