Vyvedli vás aprílem? Mě ano!

Vyvedli vás aprílem? Mě ano!
ilustrační foto

Tedy málem. Docela dlouho mě už nikdo aprílem nenapálil. Včera jsem u odpoledních televizních zpráv zírala na hranatá vajíčka, která od zítřka začínají distribuovat v části Anglie. Prý slepice v nevím kterém hrabství začaly snášet hranatá vejce poté, co jim změnili krmné dávky osmisložkového krmiva. Objevil se tam příslušný farmář, hospodský si pochvaloval, že se vejce nekutálejí a nerozbíjejí, distribuční firmy si lebedily, jak vajíčka naskládaná na sebe ušetří ložnou plochu, tudíž je bude vozit míň aut, ušetří se benzín a životní prostředí... Obchodníci říkali, že jiná vejce už nechtějí... Vše s obrazem...

Věděla jsem, že je to nesmysl, ale čuměla jsem na to jak očarovaná. V mozku (nebo co to mám) mi jenom vibrovalo - to přece není možné, krmivo na to nemůže mít vliv!

Jako starý novinář chovám úctu k tomuto řemeslu, vůbec mi nedošlo, že je právě apríl... Až v samotném závěru reportáže se mi to už zdálo moc a pak ... mi to docvaklo! Napálili mě!

V každém případě to nebyl tak infarktový aprílový vtip, jak popisovala jedna dívka na facebooku. Jak se jí šéf zeptal, zda zítra nastupuje na dovolenou a po kladné odpovědi řekl, že se po dovolené nemusí vracet. Že má na její místo někoho jiného. Teprve, když v šoku seděla a kouřila a hleděla, stoupl si před ni a řekl: Apríl! Není to šéf na zabití?

A co vy? Nechali jste se napálit? (ok)

 

 

Poslat nový komentář