Na den kavárníkem či restuaratérem? Ano!

Na den kavárníkem či restuaratérem? Ano!
ilustrační foto

 

V Prostějově se rozbíhá nový projekt Restaurant Day. Okrašlovací spolek města Prostějova ve spolupráci s účastnicemi kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ pod záštitou Zdravého města Prostějov nabídne možnost komukoliv z obyvatel Prostějova pochlubit se svým kulinářským uměním.

Nápad Restaurant Day, neboli festival dočasných restaurací, vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské či kamarádské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si na to troufne. V Česku se letos koná po čtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně, Děčíně a Jeseníku se do něj zapojí i Prostějov.

„V podstatě jde o to, aby se amatérští kuchaři, kuchařky, ale i cukráři, pekaři a jejich ženské protějšky mohly pochlubit svými specialitami veřejnosti. Své výrobky pak budou za symbolickou částku prodávat prostějovským gurmánům,“ vysvětlila podstatu radní a předsedkyně Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Akce je naplánována na 17. května a jejím dějištěm budou Kolářovy sady. „Už dnes máme zajištěny stoly, lavičky a řadu dalších věcí. Vzhledem k tomu, že počet elektrických přípojek bude omezený, bude omezený i počet nabízejících, kteří budou potřebovat jídlo přímo na místě tepelně upravit. Ti by se proto co nejdříve měli registrovat na e-mailové adrese restaurantdaypv@seznam.cz,“ upozornila další z organizátorek Markéta Valentová. "Rádi bychom též den zpestřili kulturním programem, začneme na něm pracovat", dodala. Martina Šponarová, další ze zapojených maminek, upozorňuje na jinou zajímavost: "V nabídce na akci bude i bezlepkové pečivo, máme se tedey na co těšit". Možnost prezentace by organizátoři rádi nabídli i prostějovským profesionálům. „Uvítáme zájemce z řad kaváren, cukráren i restaurací,“ přidala pozvání Alena Rašková, koordinátorka Zdravého města.

 

Mediálními partnery Restaurant Day v Prostějově – Prostějovský Večerník a Prostějovské Novinky. (ber)

Komentáře

Akce bude začínat kolem druhé odpolední. Ochutnávat může přijít kdokoli! 

Dobry den,mam dotaz....na ochutnani muze prijit kdokoli,nebo se taky musi nejak prihlasit?Neni nejak omezen pocet mist?V kolik hodin akce zacina? DEKUJI

Na akci se muzete prihlasit na restaurantdaypv@seznam.cz

Radi vam zodpovime i jakekoliv dotazy..Budeme se tesit

Přihlášte se na email restaurantdaypv@seznam.cz.my potom provedem ostatní přihlášení.je potřeba si vymyslet název restaurace nebo kavárny.Je na Vás jak se budete prezentovat.Doporučuji donest si papírové tácky nebo co k tomu budete potřebovat.Jestli chcete vědět víc mrkněte sem jak to vypadalo jinde    https://www.facebook.com/RestaurantDayPrague?fref=ts

 

Opravdu super nápad...jen ať to v Prostějově žije :-)

 

kde se dá na akci přihlásit?

 

Ano.Přijde mi to jako skvělý nápad.A protože jsem jedna z těch co to pořádá.Vás všechny zvu!!!!!!!Myslím,že se tu najde hodně skvělých lidí co umí něco zajímavého uvařit,upéct!!!!!!!!!!!!!!Pojdte se pochlubit svými výtvory!!!!!!!

 

to je bezva netradiční akce

Poslat nový komentář