K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková

K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková
ilustrační foto
Další fotky: 
K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková
K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková
K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková
K založení svatebního salonu mě inspiroval film, říká Kateřina Čermáková

Když jsem se před mnoha lety vdávala, striktně jsem zamítla bílé šaty. Nebyla jsem pravda už žádné poupátko, moje i manželova rodina nejsou nijak velké, a tak jsme zvolili malou svatbu, jejíž součástí bylo i poněkud netradiční oblečení. Vdávala jsem se v růžových šatech atypického střihu, kterým vévodila zcela holá záda. Ještě pár let jsem je oblékala na plesy a dodnes visí ve skříni, coby připomínka let dávno minulých. Onehdy jsem zavzpomínala na den, kdy jsem zabodla prst do tehdy těžce sehnané Burdy a přítelkyni, která ovládala šicí stroj, sdělila: Tyhle chci.

Dnes mají nevěsty zcela jiné možnosti. Mimo jiné si mohou šaty půjčit. Třeba v prostějovském Svatebním salonu Marilyn, jehož majitelkou je Kateřina Čermáková. Drobná tmavovláska je ztělesněním dobré nálady a podle ohlasů i svatební odbornicí na slovo vzatou.

Jak jste se ke svatebnímu salonu vůbec dostala?

Vždycky jsem věděla, že nechci být zaměstnaná. Toužila jsem mít něco svého. Něco, v čem se mohu realizovat a uplatnit své ambice a cílevědomost. Původně jsem pomýšlela na kavárnu, cukrárnu, videotéku. Pak jsme ale s manželem odjeli do USA, kde jsme žili pět let, a já měla jasno. Shlédla jsem totiž film The Weedding Planner neboli Svatby podle Mary s Jennifer Lopez. Vše kolem svateb mne nadchlo, a tak jsem začala navštěvovat nejrůznější obchody a salony. Po návratu do Česka jsem se začala o tento obor zajímat intenzivně, což jsem využila i při své vlastní svatbě. Do půl roku jsem otevřela salon. Fungujeme už šest let.

Zní to velmi hezky a navozuje představu, že šlo všechno hladce a rychle. To ale asi nebude tak úplně pravda.

Začátky nebyly vůbec jednoduché, ale to vám řekne každý, kdo začal podnikat. Byla jsem plná elánu a očekávání, ale vůbec jsem netušila, jaká bude odezva zákazníků. Tak je to dodnes. Podnikání v tomto oboru sebou totiž nese poměrně značné riziko. Zákazníci se k nám nevracejí. Nebo aspoň já neznám ženu, která by byla každý rok za nevěstu (Smích). Naší jedinou devizou je skutečnost, že spokojení zákazníci o nás podávají dobré reference a přivádějí tak další.

V nabídce ale nemáte jen svatební šaty, poskytujete daleko širší služby.

Pro každou nevěstu je svatba jedinečným životním momentem. Proto si zaslouží maximální osobní a profesionální péči. Stran šatů dokážeme vyhovět skutečně každému, nabízíme velikosti od 32 do 52, nejrůznější barvy, střihy, oblečeme i nevěstu „v očekávání“. Součástí servisu jsou kytice, snubní prsteny, svatební oznámení, šaty pro družičky, limuzíny, výzdoby na auta a stoly, veškeré doplňky, služby fotografa a kameramana. V neposlední řadě nabízíme společenské oděvy svatebčanům. Mimochodem, organizovali jsme i exotické svatby, třeba na Mauritiu. Jednou z nejhezčích byla svatba v Alpách, kdy si nevěsta vysnila obřad na sněhu, se sáněmi taženými koňmi. Tuhle svatbu jste mohli vidět i v televizi.

Svatby ale nejsou jedinou činností, které se věnujete…

Máme i společenské šaty, které nám vyplňují zimní sezonu, kdy svateb tolik není. Mimo to jsme spolupracovali s Okrašlovacím spolkem na Miss středních škol, půjčujeme šaty do soutěže Missis ČR a Dívka roku.

Široký záběr, vyžadující bezesporu velkou dávku profesionality, ale hlavně nadšení. Co je pro vás osobně vzpruhou?

Mimo mého báječného manžela, který je mi velkou oporou, je to moje tříletá dcera Kačenka. Je to moje druhé dítě, které mi přináší naplnění a uspokojení. Ale pořád se to točí kolem salonu. Koho by nepotěšil pohled na rozzářenou nevěstu, která z úst svého vyvoleného slyší: Jsi nádherná…

(ber)

 

Poslat nový komentář