Léto si žádá osvěžující ovocné nápoje

Léto si žádá osvěžující ovocné nápoje
ilustrační foto

Je tady letní, slunečné období a nejspíš každý se těší, až se posadí na zahradě nebo terase s nějakým osvěžujícím nápojem. Zkuste vyměnit sycené limonády za zdravý nápoj z ovoce! Tyto nápoje pomáhají detoxikovat organismus, jsou plné vitamínů a navíc skvěle chutnají.

Ingredience

meloun a okurka: obsahují citrulin, což je neesenciální aminokyselina, zvyšuje imunitu organismu, zvyšuje energii, pomáhá dostat z těla amoniak a zlepšuje prokrvení tkání a přesun energie do svalů. Meloun má příznivý vliv na funkci jater a ledvin.

citron (limeta): citrusy blahodárně působí na trávicí trakt, stimulují tvorbu žluči a ředí ji. Jsou bohatým zdrojem vitamínu C.

máta: má také příznivé účinky na trávení, navíc velmi osvěží nápoje.

Potřeby

velká sklenice s uzávěrem nebo džbán, voda, led

Melounový nápoj

Do nádoby vložte na kostky nakrájený meloun, kousky limety (chemicky neošetřené), mátové lístky, pro intenzivnější chuť můžete např. vařečkou ovoce s mátou mírně rozmačkat. Vložte do lednice nejlépe na 24 hodin, chuť bude intenzivnější. Před podáváním doplňte ledem.

Okurkový nápoj s citronem

Do nádoby vložte nakrájenou okurku (chemicky neošetřenou), kdo chce, může okurku nastrouhat, chuť bude intenzivnější. Přidejte nakrájený citron, také s chemicky neošetřenou kůrou. Můžete přidat lístky máty. Vložte do lednice nejlépe na 24 hodin. Před podáváním do skleničky vložte led.

Tipy

Zkuste podle vlastní chuti experimentovat s jinými bylinkami (máta, šalvěj).

Led nedávejte do džbánu nebo sklenice s nápojem, kostky ledu dejte do skleničky těsně před podáváním.

Můžete přidat pomeranč a nebo grapefruit a nebo jím úplně nahradit citron.

Komu nápoj přijde málo sladký, může přidat lístky stévie. Stévii můžete nahradit agávovým sirupem, který se dobře rozpouští ve studené vodě, použít se dá samozřejmě i cukr, záleží na chuti každého.

Zdroj: www.everydayroots.com

 

Poslat nový komentář