Víkend? Čas na návštěvu hradu Sovinec

Víkend? Čas na návštěvu hradu Sovinec
ilustrační foto
Další fotky: 
Víkend? Čas na návštěvu hradu Sovinec
Víkend? Čas na návštěvu hradu Sovinec

Tradiční historicko řemeslný jarmark s názvem Hodokvas rytíře Kobylky čeká na návštěvníky hradu Sovinec o tomto víkendu. Mimořádně bohatý program je o oba dny od 9:10 do 17:45 hodin. V sobotu navíc od 18 do 22:30 hod. velkolepý večerní program ,,Poklad“ a řada speciálních ohňových efektů.

Při Hodokvasu rytíře Kobylky shlédnou diváci tentokrát příběh z roku 1614 - Kterak byla hostinská Lucie katu pro urážku hradního pána vydána. Üčinkovat bude kejklíř, iluzionista a žonglér Yufi, skupina scénického šermu GRÁL, divadelní a šermířská společnost

DIVADLO BEZ STŘECHY, jež se proslavila šermířskými groteskami, šermířská a divadelní společnost ADOREA, dále skupiny historického šermu ŠEJDÍŘI a CONDUCTI. těšit se ale můžete i na ukázky zručnosti starodávných řemeslníků a sokolníky Montiho a Vítka, kteří předvedou přílety dravých ptáků. pro děti pak celá řada pohádek od rána až do večera.

A abychom nezapomněli - samozřejmě budou i prohlídky hradu s průvodci v dobových kostýmech, dobová kuchyně a ukázky starodávných řemesel. Všichni se na vás moc těší.

A my ještě na závěr připomínáme, že běží poslední den soutěže o rodinné vstupné. (ok)

Poslat nový komentář