Prožijete noc s netopýry?

Prožijete noc s netopýry?
Foto ZOO Olomouc, plakát

 

Že nevíte, jaký je rozdíl mezi kaloněm a netopýrem, proč netopýři vydávají ultrazvukové signály a co dělají v zimě? Společně s Českou společností pro ochranu netopýrů a za účasti odborníka na slovo vzatého Jiřího Šafáře vás ZOO Olomouc zve na Evropskou noc pro netopýry.  Dozvíte se, jak tato zvířata chránit, seznámíte se s jejich životem a osobně poznáte i exotické zástupce letounů. Pokladny ZOO jsou  dnes otevřeny až do 20:30 hodin.

V 19 hodin bude akce zahájena zajímavou přednáškou v prostorách nového vstupu do ZOO. Power pointová prezentace přiblíží tyto zajímavé noční tvory a ukáže, kde žijí, jak loví a co je ohrožuje.

V 20 hodin se na dětském hřišti v areálu zoo můžete seznámit  s metodami výzkumu netopýrů a jeho významem. „Můžete se těšit na praktické ukázky ve formě poutavých her, ze kterých budou děti odcházet pěkně okroužkované,“ přidala pozvání mluvčí zahrady Iveta Gronská. Od 20,30 hodin je připravena vycházka za netopýry po ZOO.  „Za pomoci přístrojů se  pokusíme najít volně žijící netopýry a navštívíme i ty druhy, které jsou v zoo chovány,“ upozornila mluvčí.  Pro netopýří  nadšence bude ve 22 hodin připravený dokument o netopýrech, který v případě zájmu mohou po vycházce shlédnout v prezentační místnosti na vstupu do ZOO. (red)

 

Poslat nový komentář