Hlavně útulně...

Hlavně útulně...
ilustrační foto

Tahle fotografie, která připutovala do redakčního emailu, je trochu legrační, a hodně smutná. Na jedné straně smysl pro humor, který vede ruku, malující na stěnu mostu televizi. Na straně druhé skutečnost, že pro stále více lidí je takový život normální.

To jsem ale nechtěla psát. Fotka mě vrátila o hezkých pár let zpět, kdy děti byly malé a doma přibylo štěně. Stála jsem jednoho podzimního večera u okna, a sledovala houstnoucí tmu. I když byla bouda zateplená a štěndo mělo hustou a dlouhou srst, zabývala jsem se myšlenkou, že ho vezmu domů, protože mu bude zima. Vedle mě stojící pětiletý synek kontroval, že to tedy určitě nebude. "Jak to víš," zeptala jsem se. "No, já mu do boudy namaloval kamna, " uzemnilo mě dítko.

Pes skončil v bytě, odkud se stejně jako všichni naši další psi, už nikdy nevystěhoval. A bouda i s kamny zahřála o nějaký týden později souseda, který ji zpopelnil.

Kéž by všichni, kdo nemají střechu nad hlavou, našli někoho, kdo jim ji poskytne. I s těmi kamny, tentokrát skutečnými. Hezký den. (ber)

Poslat nový komentář