Restaurant Day v listopadu? Bramboráky, baskická kuchyně, ale i kobylky v čokoládě a červi na česneku!

Restaurant Day v listopadu? Bramboráky, baskická kuchyně, ale i kobylky v čokoládě a červi na česneku!
Foto archiv RD Prostějov
Další fotky: 
Restaurant Day v listopadu? Bramboráky, baskická kuchyně, ale i kobylky v čokoládě a červi na česneku!

 

V Prostějově se rozběhl projekt Restaurant Day díky Okrašlovacímu spolku města Prostějova a účastnicím kurzu Okresní hospodářské komory „Od kočárku k podnikání“ už letos v květnu. Pod záštitou Zdravého města Prostějov nabídl vůbec poprvé  možnost komukoliv z obyvatel Prostějova pochlubit se svým kulinářským uměním. Akce se celosvětově koná čtyřikrát do roka, v Prostějově se tedy, jako v jiných městech, zopakuje 15. listopadu od 13:00 hodin, tentokráte ve Společenském domě v Prostějově.

Již nyní víme, že se můžeme těšit na bezlepkové speciality, anglické muffiny, dorty. V nabídce budou speciality z baskického či polévkového baru, sama se pokusím o domácí bramboráky, “ popsala s úsměvem předsedkyně spolupořádajícího Okrašlovacího spolku Milada Sokolová. Podle další z organizátorek, Martiny Šponarové, můžeme očekávat i speciality z alternativní kuchyně, jako jsou kobylky v čokoládě či červi na česneku.

„Věříme, že po dvou předešlých Restaurant Days, které proběhly v měsících květnu a srpnu, bude ten listopadový ještě lepší a přidají se další možní kuchaři, cukráři či pekaři“, těší se Šponarová.

I tentokrát čeká děti doprovodný program. "Pojišťovna GENERALI připravila pro děti spousty her, nezapomeňte je vzít s sebou, přidala pozvání další z organizátorek, Markéta Valentová.

Restaurant Day

Nápad Restaurant Day, neboli festival dočasných restaurací, vznikl v roce 2011 v Helsinkách a rychle se rozšířil do celého světa. Den amatérských restaurací ale není jenom o jídle, může napomoci utužit například sousedské či kamarádské vztahy. Zapojit se do projektu může každý, kdo si na to troufne. V Česku se letos koná po čtvrté a po Praze, Brně, Lednici, Berouně, Děčíně a Jeseníku se do něj zapojil i Prostějov.

Poslat nový komentář