Tetováž? Už i očí!

Tetováž? Už i očí!
ilustrační foto (Zdroj www.bizzare.com)
Další fotky: 
Tetováž? Už i očí!
Tetováž? Už i očí!

 

S tetováním jsme se setkali asi všichni. Když se jím nepyšníme osobně, zcela jistě jsme ho viděli na někom jiném. Tetování provází lidstvo od nepaměti, doloženo je už z neolitu. Nejstarší mumifikované tělo, které má zřetelné tetování, pochází z doby před 5 300 lety. Dnes se už tetuje cokoli, nejen kůže. V neposlední řadě pak oční bělmo.

Jako první si oční bělmo v roce 2008 nechal potetovat kanadský bodyartist Paul Unstoppable. Spolu se Shannonem Larrattem (majitel magazínu Bmezine.com) vymysleli tetování očního bělma. Larratt začal vymýšlet tetovací inkoust se speciálním pigmentem, který by bylo možné vpravit do oka, aniž by došlo k infekci a člověk normálně viděl. A tak byl Paul prvním tetovaným. Do oka mu byla nástrojem podobným stříkačce 40x vstříknuta modrá tekutina smíchaná s antibiotiky. Po tetování Paul viděl zcela normálně, ale autor tetování nevylučuje, že se nějaké komplikace mohou vyskytnout v budoucnu.

Američan Matt Gone měl potetováno již 98 % kůže, avšak pořád mu to přišlo málo. Proto se pustil v roce 2010 i do tetování jazyka a obou očí, do nichž si nechal vpíchnout modrý a zelený inkoust (do každého oka jednu barvu).

Další mediálně známý je Brazilec Rodrigo Fernando dos Santos, který měl potetováno již 70 % povrchu těla a letos si k tomu přidal i tetování bělma. Jako první si do oka nechal vpravit černý inkoust. Tvrdí, že dva dny po tomto zákroku mu tekly černé slzy.

Howiemu (někdy též nazýván Lucanobra) nestačilo jednobarevné tetování bělma, jako první tedy vyzkoušel tetování vícebarevné.

Bezpečnost tohoto tetování zatím nebyla prokázána, vše je stále ve fázi experimentování. Podle lékařů je to velmi nebezpečný počin, který může vést až k oslepnutí. Všech rizik jsou si však všichni experimentátoři vědomi. V České republice nemá tento typ tetování pravděpodobně nikdo. (red)

Poslat nový komentář