Nejkurióznější vánoční zranění: oční víčko v zipu

Nejkurióznější vánoční zranění: oční víčko v zipu
ilustrační foto internet

 

Vánoce by měly být svátky klidu a míru. Podle zdravotníků a pojišťoven tomu tak ale není. Ovšem úrazy jsou skutečně kuriózní.

Tradiční šílenství začíná už několik týdnů před Vánoci, kdy nastupuje rituál předvánočního úklidu. Podle údajů pojišťovny UNIQA jsou nejčastější pády ze štaflí. Hospodyňky si lámou nejčastěji zápěstí při pádu v rámci mytí oken, věšení záclon a utírání prachu. Tradiční předvánoční úrazy jsou utržené při pečení cukroví nebo posléze při přípravě slavnostní večeře. Podle statistik České pojišťovny převládají popáleniny a řezné rány.

A pak to konečně vypukne. Rodina se sejde u slavnostního stolu a následně rozsvíceného stromečku s hromadami dárků, a už se otvírá nové pole pro další úrazy. Deník Telegraph shromáždil ty nejkurióznější, které se staly ve Velké Británii.  Na čestném místě se umístila oční víčka skřípnutá do zipu svetru, který nešťastník našel pod stromečkem. V těsném závěsu se drží zranění očí způsobená větvemi vánočního stromku, pod který se zejména děti vrhají s přílišnou vášní. Lékaři také o Vánocích „loví“ z očí třpytky z vánočních ozdob a kamínky ze sněhových koulí uplácaných ze špinavého sněhu. Relativně častá jsou také zranění z nešikovně „bouchnutého“ šampaňského. Podle další z vánočních statistik se každoročně několik desítek lidí zraní při snaze rozšroubovat vánoční dárky nožem místo šroubováku. Na lékařskou pohotovost přijíždějí i nešťastníci, kteří rozšlápli pod stromečkem nadělené hračky a zabodli si jejich malé části do nohy, nebo ti, kteří si vánoční dekoraci spletli s cukrovím a poškodili si chrup ve snaze o jejich zkonzumování. Vedle této bizarní hitparády vypadá dušení se jídlem či zapíchnutá rybí kost jako nezajímavá banalita. Podle ankety serveru Vitalia má se zapíchnutou kostí zkušenost šedesát procent lidí, přičemž šestnáct procent z nich muselo pro pomoc k lékaři.  My vám přejeme krásné Vánoce bez úrazů! (red) 

Poslat nový komentář