Alojzovem prošel již pátý masopustní průvod

Alojzovem prošel již pátý masopustní průvod
Foto obec Alojzov

 

Pořadatelé, místní hasiči, obnovili starou tradici – ostatkový průvod již před pěti roky. V tom letošním se sešlo dokonce rekordních 38 masek.

Všechno začalo „u hasičky“, stárek ostatků přivítal přihlížející, vtipně představil účastníky průvodu i kapelu a popřál všem dobrou zábavu. Následně starosta obce Miroslav Grulich předal maškarám ,,Právo", které jim až do večera zaručovalo vládu nad obcí a pozval je na první štamprličku. Pak již začala pětihodinová cesta obcí. Spolu se svými páníčky prošla celou trasu i fenka Sofinka, nazvaná „Ostatkovým psem“. "Dům od domu se hrálo, zpívalo, tancovalo. Občané se o pestrobarevný průvod vzorně starali, přispívalo se do kasičky, občerstvení bylo jaké k masopustu patří, našlo se i něco na zahřátí a výslužky na posezení v klubovně, kam byli zváni všichni na odpoledne, případně i na večer", uvedl jeden z hlavních pořadatelů, Josef Navrátil.

"Děkujeme všem, podobné akce určitě mají smysl, vždyť se zapojila téměř celá vesnice‘‘, dodal druhý z pořadatelů, Ivo Král. (red)

 

                                                                                        

 

 

                                                                                        

Poslat nový komentář