Záchody v novém hypermarketu jsou pořád „interspárové“

Záchody v novém hypermarketu jsou pořád „interspárové“
ilustrační foto

Tak máme v Prostějově nový obchoďák. Přímo „hypermarket“. Do nových barev - modré, zelené a žluté – se převlékl nejen šikmý sloup v Plumlovské ulici, ale i samotná budova.

Velmi ráda jsem oželela „davové šílenství“ v den otevření a vydala se obhlédnout nováčka až včera. Líbilo se mi nové uspořádání a jaksi volnější a přehlednější prostor, světelné rampy a hlavně, odborně řečeno – orientační systém. I člověk, který sem přijde poprvé, koukne a vidí. Támhle je zelenina, tu maso a uzenina, tam zase kosmetika. Kdo jste byli zvyklí na pultík se slevami, zapomeňte, za to drobné černovlasé dívence v lahůdkách moc sluší tmavě fialová kšiltovka, jak si všiml můj manžel...

Jenže, drazí přátelé, úsudek o kulturnosti toho či onoho prostoru se tvoří někde zcela jinde, co si budeme namlouvat. Zcela náhodou jsem onu místnost navštívila v posledních dnech existence Intersparu a bez použití vycouvala ven – v kabinkách byly vytržené kachlíky v místě, kde byly původně zásobníky toaletního papíru. Zásobníky byly pověšeny před kabinami, ovšem prázdné, bez papíru. Prkénka na mísách byla utržená. Na podlaze špína a fuj. Říkala jsem si – končí, tak na to kašlou.

Při své první návštěvě hypermarketu Albert jsem se šla schválně podívat, jak se ony prostory změnily. Bohužel, velmi málo. V kabinách byly vždy dvě nové obkladačky na místě vytržených. V zásobnících papíru před kabinami byl papír (takové kvality, že co nejdřív ucpe odpady). To jsou jediné dvě změny. Jinak, zašlá špína a ulomená prkénka na WC mísách přetrvávají i v hypermarketu. Bohužel. (ok)

Komentáře

Spisovatelka bude asi pěkná fiflenka :D

Poslat nový komentář