20. března nás obloha překvapí. Hned třikrát

20. března nás obloha překvapí. Hned třikrát
ilustrační foto Jakub Bureš

 

Jak PvNovinky již informovaly, 20. března nás čeká zatmění Slunce. Nebe ale nabídne ještě další překvapení. Ten den totiž začne jaro, Slunce vstoupí do znamení Berana a navíc je novoluní, tentokrát ve znamení Ryb.

V astronomii, nový měsíc – NOV, je první fáze Měsíce, když leží nejblíže ke Slunci na obloze při pohledu ze Země. Zjednodušeně řečeno, když je Novoluní, Slunce a Měsíc jsou vyrovnány a nacházejí se ve stejném znamení. Je to fáze, kdy se znovu začíná rodit měsíc, proto je skvělý čas pro vytváření nových životních záměrů, které bychom chtěli vytvářet a rozvíjet, aby se projevily. Od Novoluní po Úplněk narůstají naše nápady, je to vhodné období pro investice, lásku, ale také pro obchodní jednání. Měsíc od této doby přibývá, proto se všechny naše věci v životě mohou znásobit – láska, finance atp.

Ten březnový vstoupí do novu v 10,36 hodin, a bude ve znamení Ryb. Rybí novoluní nás nabádá, abychom více poznali sami sebe a trošičku se zasnili. Je třeba si uvědomit své přání a sny. Co takhle si je začít plnit?

Ten sám den, ve 23,44 hodin, nastane jarní rovnodennost a s ní začátek astronomického jara. Slunce vstupuje do znamení Berana a přeje temperamentu, smělosti a bojovnosti. (ber)

Poslat nový komentář