Ženu olomouckého regionu ocenili v Praze!

Ženu olomouckého regionu ocenili v Praze!
Foto archiv Jarmila Zelenská
Další fotky: 
Ženu olomouckého regionu ocenili v Praze!
Ženu olomouckého regionu ocenili v Praze!

 

Jarmila Zelenská z Čelechovic na Hané je v českém chovu koz uznávanou veličinou. Stejně tak je usměvavá a vždy dobře naladěná žena letitou propagátorkou návratu k tradičním českým výrobkům, spojeným právě s rohatým dobytkem. Snaží se zachovat bílé čistokrevné kozy co by odkaz předků. Její úsilí bylo oceněno vítězstvím v letošním ročníku soutěže Žena regionu. Ocenění se jí dostalo i v Praze.

Celostátní finále s vyhlášením absolutní vítězky soutěže Žena regionu se uskutečnilo 9. dubna 2015 v Praze. Vítězkám regionálních kol se věnovaly organizátorky soutěže. „Podívaly jsme se do senátu, prohlédly si Valdštejnský palác, setkali se se senátory. Galavečer byl v hotelu Ambasador v divadelním sále. Programem provázel Petr Svěcený, vystoupil Jaroslav Svěcený - housle, Ladislava Vondráčková - klavír, Andrea Kalivodová - operní pěvkyně,“ podělila se o své zážitky Jarmila Zelenská. Vyhlášena byla Žena regionu s největším počtem hlasů, dále Cena Senátu Parlamentu ČR a Cena odborné poroty. Ceny předávala ministryně sociálních věcí Marksová-Tominová.

Kdo Jarmilu přihlásil do soutěže, dodnes netuší. Ocenění ji ale velmi potěšilo. „Vůbec jsem to nečekala, o to víc jsem ráda. Beru to jako uznání své práce,“ poděkovala všem za podporu. (ber)

 

Poslat nový komentář