Svatební den na hradě Šternberk!

Svatební den na hradě Šternberk!
ilustrační foto

 

První květnový víkend se uskuteční 6. ročník netradičního svatebního veletrhu SVATEBNÍ DEN NA HRADĚ ŠTERNBERK. Koná se 2. a 3. května vždy od 10 do 17 hodin.  

První květnový víkend na státním hradě Šternberk bude patřit svatbám a všemu, co k nim patří. Prezentace vystavovatelů, které budou instalovány přímo v historických prostorách hradu, doplní přehlídka historických svatebních šatů, ochutnávky cukroví, módní přehlídky, degustace vín a večerní vinařský bál.

Prezentace jednotlivých vystavujících subjektů budou umístěny přímo v historických prostorách hradu Šternberk. Návštěvníci mohou volně procházet hradem a prohlédnout si jednotlivé expozice vystavujících.

V průběhu veletrhu budou pro návštěvníky připraveny další doprovodné programy. Jsou připraveny ochutnávky studené svatební kuchyně a svatebního cukroví, výstavu historických svatebních šatů od gotiky po současnost a možnost focení se v historických kostýmech ve fotokoutku Atelieru Proměn. V areálu hradu Šternberk bude rovněž vystaven svatební kočár. Po celý víkend bude svatebně vyzdobené nádvoří hradu a hradní kaple. Nastávající novomanželé si tedy mohou prohlédnout svatební prostory v podobě, jak budou připraveny pro jejich obřad. V hodovním sále se uskuteční v sobotu ve 13, 15 a 17 hodin módní přehlídky svatebních a společenských šatů salonu Valery. Po celý víkend mohou návštěvníci rovněž ochutnat více jak 150 druhů moravských vín z Vinotéky u Penny. Vstupné na veletrh bude odpovídat vstupnému na 1. okruh prohlídky hradu. Více informací naleznete nawww.hrad-sternberk.cz.

V sobotu večer od 19:00 hodin navazuje na svatební veletrh „Vinařský bál“ s cimbálovou muzikou, rautem a samozřejmě ochutnávkou vín od předních vinařů. Vstupné na vinařský bál činí 99Kč. (red)

Poslat nový komentář