Hanácké pivní slavnosti aneb ve vytrvalosti je síla

Hanácké pivní slavnosti aneb ve vytrvalosti je síla
ilustrační foto plakát

Ač momentálně vrcholí vánoční šílenství, pořadatelé připravují a finalizují další ročník Hanáckých pivních slavností. PvNovinky vám přináší nejnovější zprávy nejen o programu akce!

Původně se slavnosti konaly na prostějovském velodromu, vloni byly přesunuty kousek dál, do prostor bývalého koupaliště v Kostelecké ulici v Prostějově. To sebou přineslo velké problémy, které v roce 2017 organizátoři vyřešili přesunem akce do prostor soukromého majitele.

Už čtvrtý ročník pivních slavností dlouho hledal místo, kam by se uchýlil. Město organizátorům nabídlo několik variant, ty ovšem jedna po druhé odpadávaly, až to vypadalo, že pro nedostatek prostoru festival v roce 2017 nebude. Téměř v minutě dvanácté akci zachránil soukromý majitel prostoru vedle OC Plumlovská.

„Stálo nás to všechny nemalé úsilí, zejména po zkušenostech z minulého ročníku, kdy jsme po všech slibech a ujišťování skončili vlastně na smetišti, které jsme si museli na náš vlastní náklad ještě dát do pořádku. Nicméně dobrá věc se podařila, máme zajištěno krásné lukrativní místo a věřím, že na tomto pozemku v rukách soukromého investora budou probíhat i další ročníky PS,“ sdělil PvNovinkám Petr Paníček.

Jasno má už i o velké části programu. „Co se týče kapel, pozvali jsme ty, které jsou celorepublikově známé, těší se oblibě ve všech rádiích a plní vyhlášené festivaly po celé ČR. Jen namátkou zmiňuji skupinu HARLEJ, která v PV koncertovala a zcela zaplnila náměstí,“ pochlubil se Páníček s tím, že další účinkující budou postupně zveřejněni na oficiální události na facebooku a záhy i na webové prezentaci na www.hanackeslavnosti.cz, která se připravuje.

Díky novému místu s větším prostorem se Hanácké pivní slavnosti chtějí soustředit na největší prezentaci malých a minipivovarů na Moravě. Pozvaly cca 70 firem z Moravy, již teď mohou slíbit přes 50 druhů piv a to i značky, které se nikdy před tím v Prostějově neobjevily.

„Dále jsme se vrátili k původnímu systému občerstvení, opět bude opékané selátko, makrely, klobásy a prostě vše, čím jde důstojně omastit hoba, jak se říká u nás na Hané,“ usmál se Petr Paníček.

Tento ročník prostějovských pivních slavností bude hraniční, ukáže jakým směrem se dále budou ubírat. Pořadatelé chtějí udržet směr špičkové akce za přijatelnou cenu. „Po tom, jaké překážky jsme museli překonat a jak se k akci staví vrcholné orgány města, můžeme návštěvníkům slíbit, že na tuto akci jen tak nezapomenou,“ dodal za organizátor Petr Paníček.

Předprodej vstupenek začíná již 1.2.2017. Akce se bude konat 6. května, a to i s bonusem. Organizátoři zajistili prodloužení slavností až do 24 hodin. (red)

Poslat nový komentář