Galavečer tříjedničkového jubilea prostějovského tenisu

Galavečer tříjedničkového jubilea prostějovského tenisu
Miroslav Černošek převzal od Karla Gotta zrcadlo TýTý

V pátek 11. 11. 2011 uspořádal Tenisový klub Prostějov galavečer k oslavě 111. výročí založení. Magické datum mělo zdůraznit to, že Prostějov se dostal během posledních let na jedničkovou úroveň a to nejen v Čechách. Tenis hrají pod hlavičkou TK Prostějov mezi světovou tenisovou elitou hvězdy jako Kvitová, Berdych, Šafářová, v nedávné minulosti Radek Štěpánek, Jirka Novák, Jana Novotná.
Slavnostní galavečer v Městském divadle v Prostějově byl vzpomínkou na ty, kteří stáli u zrodu tenisového klubu a současné dění už sledují z centrálního tenisového dvorce ve výškách nad oblaky, připomenutím těch, kteří ještě nedávno reprezentovali TK Prostějov na extraligových kurtech i na zahraničních turnajích a představil i současné hvězdy včetně té nejzářivější - Petry Kvitové, úřadující vítězky Wimbledonu a turnaje mistryň a členky vítězného týmu žen ve Fed Cupu. Současný šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek rozdal desítky pamětních medailí a ocenění všem, kdo se o tenis v Prostějově zasloužili, ať už to byli hráči, manažeři, finančníci.
„V posledních dvaceti letech jsme se stali nejúspěšnějším tenisovým klubem v České republice, za náš jedničkový tým hrají ti nejlepší hráči a největší odměnou jsou pro mě vítězství Petry Kvitové a aktuální postup Tomáše Berdycha do turnaje Masters. Lepší dárek k jubileu jsem si nemohl přát,“ pronesl šéf prostějovského tenisu Miroslav Černošek, který je s tenisem spojen už víc než půlstoletí. President Českého tenisového svazu předal právě jemu cenu roku 2011 za přínos tenisu.
Na slavnostním galavečeru se sešli všichni ti, kdo v prostějovském tenisu něco znamenali a znamenají. Svá blahopřáni prostějovskému jubilujícímu klubu poslali formou videospotů Jan Železný, Ivan Lendl, Jaromír Jágr i Usain Bolt, díky telemostu poblahopřál i Tomáš Berdych z Paříže. Nejlepšímu českému tenisovému klubu přijel zazpívat i přes svou hlasovou indispozici nejlepší český zpěvák Karel Gott, který věnoval nejlepšímu tenisovému manažerovi republiky jedno ze svých zrcadel TýTý. A na závěr slavnostního večera zazpíval neodmyslitelné Happy Birthday Radek Štěpánek. Nezapomenutelné výročí bude navždy připomínat pamětní publikace vydaná právě ke stojedenácti letům prostějovského tenisu.
(jap)

Poslat nový komentář