Dejte si s PvNovinkami: Houbový tatarák s hořčicí a cibulí

Dejte si s PvNovinkami: Houbový tatarák s hořčicí a cibulí
ilustrační foto

Do lesa na houby se prý chodí s nůší, tak vyzkoušejte skvělý houbový „tatarák”. I přesto, že se od klasického tataráku podstatně liší, i tak si na něm velmi pochutnáte. Navíc jej můžete upravit dle svých potřeb a chutí.

Na dvě porce potřebujeme 400 g na jemno pokrájených hub, 1 velkou cibuli, 1 lžičku soli, 3 lžičky plnotučné hořčice, 1 lžíci kečupu, 1 lžíci worcesteru, 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžičku mleté sladké papriky, 1 lžičku mletého pepře, 1 lžičku mletého kmínu, 2 žloutky a sádlo na smažení.

Houby očistěte a nakrájejte na jemno. V rendlíku či hrnci rozpusťte sádlo a houby poduste tak, abyste se zbavili přebytečné vody. Přidejte sůl a odstavte. Do směsi přisypte kmín a přidejte pepř, sladkou papriku, hořčici, kečup, sójovou omáčku, worcester a na jemno nakrájenou cibuli. Tatarák rozdělte do dvou misek a ke každému přidejte žloutek. Servírujte s topinkami a stroužky česneku.

Doba přípravy 30 minut. Dobrou chuť! (red)

Ilustrační foto: carujeme.cz

Poslat nový komentář