Dejte si s PvNovinkami: Houbová paštika
Dnešní houbová specialitka je něco mezi paštikou, pomazánkou a pěnou. Chuťově je dokonalá, ochutnejte!
Potřebujeme 250 g čerstvých hub, žervé 200 g, smetanu na šlehání 120 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, ghí nebo olivový olej 1 lžíce, sůl, pepř.
-
Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno. Houby omyjte, odstraňte konce nožiček a nakrájejte je na plátky. V hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, orestujte na něm cibuli a česnek. Poté přidejte houby, vše osolte a opepřete a nechte dusit.
-
Poté houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a žervé a rozmixujte do takové textury, aby nebyla úplně hladká, ale aby tam bylo vidět i cítit kousky hub.
-
Podle chuti dosolte a dopepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit.
-
Podávejte s dobrým pečivem. (red)
Ilustrační foto: pixabay.com
Poslat nový komentář