Dejte si s PvNovinkami: Houbová paštika

Dejte si s PvNovinkami: Houbová paštika
ilustrační foto

Dnešní houbová specialitka je něco mezi paštikou, pomazánkou a pěnou. Chuťově je dokonalá, ochutnejte!

Potřebujeme 250 g čerstvých hub, žervé 200 g, smetanu na šlehání 120 g, cibule 1 ks, česnek 2 stroužky, ghí nebo olivový olej 1 lžíce, sůl, pepř.

  1. Cibuli a česnek zbavte slupky a obojí nakrájejte nadrobno. Houby omyjte, odstraňte konce nožiček a nakrájejte je na plátky. V hlubší pánvi rozehřejte ghí nebo olej, orestujte na něm cibuli a česnek. Poté přidejte houby, vše osolte a opepřete a nechte dusit.

  2. Poté houbovou směs přendejte do mixéru, přidejte smetanu a žervé a rozmixujte do takové textury, aby nebyla úplně hladká, ale aby tam bylo vidět i cítit kousky hub.

  3. Podle chuti dosolte a dopepřete, přendejte do servírovacích skleniček či mističek a nechte vychladit.

  4. Podávejte s dobrým pečivem. (red)

Ilustrační foto: pixabay.com

Poslat nový komentář