Otužilci si zpestří Štědrý den koupelí

Otužilci si zpestří Štědrý den koupelí
Led, sníh ani mráz nezabrání otužilcům užít si na Štědrý den tradiční polední koupel.

I letos se v pravé poledne o Štědrém dnu ponoří do chladné vody rybníka Bidelec v Plumlově desítky vyznavačů zimního plavání. Atraktivní podívanou si už řadu let nenechají ujít stovky kibiců a fanoušků otužilců pořádně zachumlaných v péřovkách, čepicích a šálách. Skvělá podívaná s horkým občerstvením se naskytne i letos.

O Štědrém dnu si ve 12 hodin zaplavou otužilci opět v rybníku Bidelec v Plumlově. Vloni sněhová pokrývka a tuhý mráz sevřel hladinu rybníka ledovou krustou a místní hasiči musili pro plavce vysekat přiměřený otvor. V letošním blátě to bude pohodička, pro otužilce příjemné vánoční poplaváníčko.  

Každý rok se s napětím očekává, jestli studenou koupel podstoupí i někdo z diváků. Jestli se odváží konkurovat trénovaným tělům otužilců a alespoň na jediný okamžik se do studené vody ponoří. Vloni se v ledovém Bidelci vykoupali čtyři odvážlivci, mezi nimi i devítiletý školák, za což je obecenstvo odměnilo nadšeným aplausem a pořadatelé lahví sektu. 

Jak dopadne letošní vánoční koupel se můžete přijít podívat i vy. A také se můžete stát hrdinou dne, pokud si vezmete plavky a seberete všechnu odvahu.      

(jap) 

Sobota, Prosinec 24, 2011 - 12:00

Poslat nový komentář