V hlavní roli bicykl. Hned třikrát

V hlavní roli bicykl. Hned třikrát
ilustrační foto kolo.cz

V jediném dni se k prostějovským strážníkům dostala hned tři oznámení, v nichž figurovalo jízdní kolo. Stalo se tak ve čtvrtek 26. října.

Půl hodiny před polednem bylo přijato na lince 156 oznámení o uzamčení dvou jízdních kol k sobě na hlavním hřbitově v Prostějově. Na místo byla vyslána hlídka. "Pětapadesátiletý muž uvedl, že k jeho kolu si někdo uzamkl další kolo a on nemůže odjet. Během rozhovoru s oznamovatelem se k hlídce přihlásil pětatřicetiletý muž a sdělil, že se starším mužem jsou spolupracovníci a ráno při příjezdu na hřbitov se domluvili, že si kola uzamknou jedním zámkem k sobě. Vše se vysvětlilo. Starší muž na to v průběhu dopoledne zapomněl, a proto si myslel, že druhé kolo je cizí," popsala strážník Tereza Greplová první případ. 

V odpoledních hodinách přijali strážníci sdělení o podezřele se chovajícím muži, který do křoví uschovává jízdní kolo. Na místo byl k prověření události vyslán okrskář. "Ten na místě zjistil, že čtyřiapadesátiletý muž neměl zámek, a tak si chtěl kolo uschovat ve křoví. Jednalo se o staré dámské kolo, které dostal od kamaráda. Strážník zkontaktoval i jeho. Tvrzení čtyřiapadesátiletého muže bylo pravdivé. Kolo mu kamarád přenechal z důvodu svého zdravotního stavu a neschopnosti na něm dál jezdit," komentovala Greplová druhý případ s tím, že se o protiprávní jednání nejednalo.

V podvečer zazvonil strážníkům telefon potřetí. Oznamovatel sdělil, že někdo přemístil jeho kolo, zatímco byl v posilovně a uzamkl ho nedaleko původního místa.  Kolo se nacházelo zhruba dvacet metrů od posilovny a bylo zamčené dvěma zámky. Muž měl obavu cizí zámek sám přestřihnout, proto přivolal hlídku. "Strážníci zjistili, že kolo skutečně patří šestačtyřicetiletému muži. Za přítomnosti hlídky řetízek sám přestřihl. Kdo bicykl poponesl opodál a uzamkl, se zjistit nepodařilo," dodala Greplová. (red)

 

Poslat nový komentář