Do Vyškova opět zamíří američtí dragouni

Do Vyškova opět zamíří američtí dragouni
ilustrační foto MO
Ve dnech 27. až 30. května se uskuteční na území České republiky přesun amerických vojáků v rámci cvičení Saber Strike v Pobaltí. Dragouni se zastaví i ve Vyškově, kde se 29. května představí veřejnosti.

„Průjezd příslušníků 2. jízdního pluku očekáváme dne 27. května ze základny v německém Vilsecku po D5 a pražském okruhu D0 do kasáren 17. listopadu v Praze-Ruzyni, kde je plánováno přenocování. Dne 28. května vojáci odjedou po D1 do Vyškova a Přáslavic, kde budou ubytováni po další dvě noci. Ve zdejších prostorech se také bude konat společný výcvik s českými vojáky zaměřený na střeleckou přípravu, vojenské lezení a řízení vozidel. V pondělí 30. května bude kolona pokračovat po D1 a na hraničním přechodu Bohumín opustí Českou republiku,“ infoamuje ministetsvo obrany.

Přesun se týká cca 500 vojáků a 225 kusů vojenské techniky, kolona bude rozdělena do devíti částí. Časový rozestup mezi jednotlivými částmi kolony bude 30 minut a na území České republiky kolonu doprovodí a zabezpečí příslušníci Vojenské policie v součinnosti s Policií ČR.

V neděli 29. května se od 14 do 17 hodin v kasárnách Vyškov uskuteční Den otevřených dveří se statickou ukázkou techniky. (red)

Poslat nový komentář